Banánový zázrak: Tento nápoj na kašeľ budú deti milovať

Banánový zázrak: Tento nápoj
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2016-10-21 00:30:13 |

Trápi sa vaša ratolesť často s kašľom, ktorého sa nie a nie zbaviť? Vyskúšajte túto prírodnú medicínu, ktorá zaberá nielen na pretrvávajúci kašeľ, ale aj na zápal priedušiek.

O tom, že banány majú priaznivé účinky na žalúdok, sú zdravé, chutné a výživné, sme počuli všetci už veľakrát. Ak vaše deti patria k milovníkom tohto ovocia, pomôžte im banánmi od bolestí hrdla a kašľa.

 

Ako na to?

Budete potrebovať dva banány, najlepšie úplne zrelé, ktorým sa už na šupke tvoria „hnedé bodky“, 2 lyžice medu alebo trstinového cukru a 400 ml horúcej vody.

Banány ošúpeme, roztlačíme (ak použijeme plastovú alebo drevenú vidličku, nezhnednú) a vzniknutú kašu „vlejeme“ do vriacej vody. V horúcej vode necháme roztlačené banány 30 minút a na záver pridáme cukor alebo med. V prípade, že použijete med, ten dajte až vtedy, keď je voda vlažná, aby sa nestratili jeho liečivé zložky. Zmes rozmiešajte alebo rozmixujte, podľa toho, či dieťaťu chutí viac úplne jemná textúra alebo nepotrebuje mať kašičku až tak najemno pomixovanú. 

Zmes rozdeľte na štyri rovnaké 100 ml porcie, z ktorých každú pred konzumáciou starostlivo zohrejte a dajte dieťaťu zjesť počas jedného dňa. Každý deň pripravte čerstvú dávku.

Tento jednoduchý a lacný prírodný liek nijako nezaťaží metabolizmus dieťaťa a bolesti hrdla aj kašeľ by mali ustať za pár dní.

Čítajte tiež:

Má dieťa boľavé hrdlo? Skúste Priessnitzov obklad!

Sú lepšie dozreté alebo nedozreté banány? Nie je to jedno!

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az, weeklyhealthylife.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia