Neuveriteľný trik doktora, ktorému pri injekcii deti neplačú

Neuveriteľný trik doktora, ktorému
Ilustračné foto
Zdroj: foto: youtube.com
2018-07-06 00:30:32 |

Očkovanie či naberanie krvi do striekačky je pre dieťa obvykle veľmi stresujúcou záležitosťou. No nie s týmto úžasným lekárom. Pozrite sa, čo robí.

Prvé „ozajstné“ očkovanie, tzv. hexavakcína, čaká našich drobčekov už ako osemtýždňových. Dostávajú látky proti záškrtu, tetanu, čiernemu kašľu, hepatitíde typu B a hemofilovým invazívnym nákazám. Ak máte doma bábätko, určite máte v čerstvej pamäti srdcervúci plač, ktorý pri pichnutí injekciou spustilo. Koniec koncov, podobný scenár sa opakuje aj pri starších ratolestiach, a to nielen pri očkovaní, ale aj vtedy, keď im berú krv. Na injekciu nie je dieťa nikdy dostatočne staré a pripravené.

Ako dokazuje doktor na videu, dá sa to urobiť aj tak, aby dieťa na strach a bolesť zabudlo. Stačí poznať ten správny trik. To, čo tento lekár dokáže, možno nazvať umením. Stačí drobcovi zaspievať trochu nezmyselnú pieseň, popri ktorej sa ho jemne dotýka koncom striekačky. Do niekoľkých sekúnd je dieťa očarené a úplne fascinované, dokonca, ako môžeme vidieť, aj otecko sa baví, čo je bonus navyše. Po tom, ako je dieťa plne zaujaté pesničkou a jemným šteklením, ani si neuvedomí, keď ho lekár zaočkuje.

Absolútne úžasné. Je fajn mať pediatra, ktorému na pohodlí dieťaťa naozaj záleží a dokáže aj z takej nepríjemnej situácie urobiť príjemný zážitok. V jeho čakárni asi uplakané a ustrašené dieťa nenájdete.

Prečítajte si tiež:

Deti budú mať zubné preukazy. Na čo poslúžia?

​Pôrodné bolesti: Vďaka tomuto triku môžu byť až o 80 percent slabšie!

 


Foto: YouTube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia