Tvorivé aktivity rýchlo a jednoducho: Takto môžete podporiť tvorivú činnosť u detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-05-17 16:43:00 |

Mnoho detičiek je veľmi hravých. Keďže niekedy je náročné pouvažovať o tom, ako ich zabaviť, existuje niekoľko jendoduchých spôsobov. Vyskúšať môžete napríklad toto.

Máj je vo všeobecnosti nazývaný ako mesiac lásky. Keďže láskyplné vzťahy sú pre rozvoj rodiny dôležité, vôbec nie je na škodu si tento krásny cit pripomínať. Hoci sviatok sv. Valentína je tento rok už za nami, emocionálna blízkosť, podpora a radosť sú súčasťou harmonickej rodiny.

Deťom na ich detstvo zostanú určite lepšie spomienky, keď si spomenú na príjemne strávený čas s blízkymi členmi rodiny. K pekným spomienkam im môžete dopomôcť spoločnými tvorivými aktivitami, ktoré zároveň dokážu podporiť ich kreativitu. Lepšie urobíte, keď na detičky prenecháte dozdobovaciu časť.

Ako na origami srdiečka? Skúste to jednoducho a rýchlo

S najväčšou pravdepodobnosťou ste už niekedy počuli o tom, čo sú to oregami. Ide o skladanie papiera, ktoré má svoje počiatky ešte v starom japonskom umení. 

Prichystajte si: farebný papier.

Hoci potrebných prostriedkov na prípravu je skutočne málo, samotná výroba srdiečka je už o niečo zložitejšia. Potrebovať budete zrejme aj určitú dávku trpezlivosti. V priebehu niekoľkých minút spolu s využitím správneho postupu, budete mať k dispozícii hotové srdiečko.

Môžete ho použiť ako dekoráciu do domácnosti či zavesiť nad postieľku bábätka. Ako sa hovorí, láskou by sa šetriť nemalo, môžete ich vytvoriť pokojne viac a naučiť to aj svoje detičky. Počas tvorby si zároveň môžete porozprávať svoje zážitky, čo ste zažili a pouvažovať, kde srdiečka v domácnosti použijete. Origami môže byť pomocníkom pri rozvíjaní kreativity nielen u detičiek, ale aj u dospelých. 

 

2. Maľovaná tvorba pre menšie aj väčšie detské ratolesti

Tvorivá činnosť sa jednodznačne spája aj s aktivitami v podobe maľovania. S detičkami môžete vyskúšať, napríklad kreatívnu činnosť, pri ktorej využijete dary prírody, napríklad v podobe kvietkov a podobne. 

Postupujte tak, že v strede taniera urobte nožničkami otvor a následne ho vystrihnete. Keď ho následne natriete je potrebné postupovať tak, že po zaschnutí ´odrežete malú šasť papiera tak, aby sa dokázal zmestiť na zadnú stranu daného papiera. Potom, čo si zozbierate potrebné kvietky, postupujte tak, že si ich nalepíte na papier. Potom je potrebné na vrchu vyrobiť dierku a následne cez ňu prevliecť špagát.

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia