3 NÁPADY na JARNÉ tvorenie: Vaše detičky budú nadšené!

výrova papierových kvetín/výroba papierových
Tipy na jarné tvorenie
Zdroj: youtube.com- World Of Art And Craft / youtube.com/PPO
2023-03-26 12:00:00 |

Kreativite sa medze nekladú. Či už chcete, aby si deti vyskúšali tvorbu v módnom priemysle, alebo ich chcete zapojiť do tvorby pekných dekorácií. Pozrite sa na naše tipy.

Jednoduché origami motýliky

V prípade, že hľadáte rýchly spôsob výroby pekných motýlikov, ktoré vám navodia atmosféru jari, skúste sa inšpirovať v tomto videu z Youtube, ako uvádza PPO. Nielenže príprava takýchto motýlikov nestojí veľa financií, ale sú na pohľad príjemné a ich výroba trvá len niekoľko minút.

Budete potrebovať:

farebné kusy papiera podľa vami zvoleného počtu motýlikov

Spôsob výroby:

Začnete tým, že si nastriháte farebný papier do štvorcového tvaru. Následne ho 2x prehnete tak, aby ste po jeho opätovnom otvorení dostali na paieri čiary v štýle uhlopriečok. Teda čiary budú spájať rohy papiera, ktoré sa nachádzajú oproti sebe. Ďalej papier prehnete 2x na polovicu. (viď. postup vo videu nižššie). Papier podľa postupu vo videu prehnete do trojuholníka tak, aby ste kľúčový bod (stred papiera) vedeli v ruke podržať.

Kvôli presnejším detailom je vhodné ďalej postupovať podľa videa. Dekorácia v podobe motýľov je nenáročným a zároveň príjemným spestrením, ktorú môžete využiť aj v domácnosti, napríklad tak, že si ich zavesíte na kytičky z prírody, prípadne z nich vytvoríte hračky pre deti. 


,,Tiež, ak by niekoho zaujímala veľkosť papiera, vyrezal som štvorec 6x6. Ak je príliš malý, možno namiesto toho urobte 8x8. Tie, ktoré som vyrobil, nie sú také veľké ako jeho. Len sú o niečo menšie," podotkol jeden komentujúci pod spomínaným videom.

 

Kreatívne módne oblečenie

Svieže farby, štýlové kúsky a pekné outfity. Kto by sa nechcel popýšiť pekným vzhľadom? Nielen dievčatká rady vymýšlajú rôzne módne vychytávky pre svoje bábiky. Aj chlapci sa určite potešia tomu, keby napríklad mohli vyrobiť svojmu superhrdinovi zázračný plášť, prilbu. meč alebo iné chlapské záležitosti,V tomto videu sa napríklad pozrieme na to, ako je za pomoci balónika možné vytvoriť časť outfitu pre bábiky.

Budete potrebovať:

bábiku, rôzne balóny, nožnice, farebné fixy

Spôsob výroby:

Zoberiete balón a odstrihnete z neho časť, do ktorej sa fúka vzduch, podľa videa. Následne zvyšok balóna navlečiete na bábiku, čím jej vytvoríte pekné šaty. Podobným postupom môžete postupovať aj vtedy, keď jej chcete vytvoriť suknu. Nechajte detičky zapojiť svoju kreativitu no určite sa môžete inšpirovať spomínaným videom. Ak by deti radi obzvláštnili vzhľad bábike aj zmenou farby, môžete to urobiž jednoducho. Napríklad tak, že zoberiete fixu a nafarbíte jej pramienky vlasov.

 

Výroba papierových kvetín

Jarné obdobie je charakteristické vôňou rozkvitnutých kvetov. Mnoho ľudí si ich veľmi rado donesie domov, aby si skrášlili svoj príbytok. Avšak, živé kvetinky veľmi rýchlo zvädnu. Takže je vhodné si tiež vyrobiť napríklad papierové, ktoré dlhšie vydržia a týmto spôsobom môžete do prípravy zapojiť aj detičky a trénovať ich kreativitu. Vyskúšajte napríklad postup z nasledovného videa.

Budete potrebovať:

farebné papiere, nožnice, špajdlu, prípadne tenkú kovovú tyčku, lepidlo,

Spôsob výroby:

Prichystajte si farebný papier v rozmeroch 8 x 8 cm a poskladajte ho podľa postupu z videa. Ďalej použijeme nožničky a papier nastrihneme podľa postupu tak, aby sme si vytvorili hlavičku kvetu prostredníctvom lupienkov. Ďalej zoberieme zelený papier v rozmere 8x20 cm a obaľujeme ním spomínanú špajdlu, prípadne tenkú tyčku, aby sme si takto pripravili stonku. Koniec paiera prilepíme k tyčke lepidlom, aby sme ho upevnili a pokryli papierom celú stonku kvetu.

Ďalej si zoberieme papier inej farby v rozmeroch 2,5 x 15 cm a jemne nastriháme podľa postupu z videa. Zrolujeme do piestiku na stonku a pripevníme na stonku. Spomínanú hlavičku kvetu nastokneme na stonku vo viacerých vrstvách, ktoré spojíme následne lepidlom dohromady. 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia