Idete na Dušičky na hroby? Takto si zosnulých môžu uctiť detičky

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-10-31 16:20:00 |

Možno, že patríte k tým ľuďom, ktorým Halloween nič nehovorí a nechcú ho ani oslavovať. S týmto vám môžu pomôcť deti, ak pôjdete na cintorín.

I keď v súčasnosti je na uliciach po večeroch vidieť mnoho ľudí v maskách, nie každý má rád takúto zábavu. Najmä ľudia, ktorí obľubujú tradičnejšie sviatky, dávajú prednosť tomu, že si napríklad uctia Sviatok Všetkých svätých. Kedy prídu zapáliť sviečku na hrob ich zosnulých príbuzných či priateľov. Hoci, práve z tohto dôvodu je toto obdobie skutočne smutné, tu je niekoľko aktivít, ktoré s detičkami môžete robiť, ak neoslavujete Halloween.

V prípade, že sa spolu s detičkami chystáte ísť zajtra na hroby, nemusíte kupovať drahé vence či ozdoby. Ich kreativitu môžete povzbudiť napríklad tým, že im dáte úlohu v podobe zdobenia. Napríklad, môžu vyrobiť pekný obal na sviečky, alebo si spoločne môžete svojpomocne urobiť veniec. Napríklad tak, že si zaobstaráte kúsok pevnej peny, do ktorej napicháte vetvičky ihličia.

Prípadne môžete si pripraviť konštrukciu. Tak, že si vyrobíte kruh z niečoho pevného. Môže ísť o ohybné prúty či kúsok plastovej trubičky, ktorú ohnete do kruhu. Následne okolo nej začnete obmotávať vetvičky ihličia, ktoré upevníte špagátom. Stred môžete taktiež obmotať špagátom viackrát, nech si vytvoríte priestor k tomu, aby ste ho mohli vystlať. Napríklad pevnou penou, do ktorej tiež pozapichujete vetvičky. Následne už len stačí dozdobiť v podobe stužky, mašličky, šišiek, kvetov a iných ozdôb. Je to na vašej kreativite. Prípadne, dieťatko môže niečo pekného namaľovať na kartón, napríklad srdiečko a umiestniť ho do stredu.

Ďalej mu môžete dať za úlohu, nech dozdobí kahančeky farbami alebo nech tam namaľuje stručný odkaz. Takýto ručne vyrobený darček môže v nich vyvolať alebo povzbudiť záujem o umenie. Zároveň ho môžete naučiť k tomu, že vám záleží na tradíciách a na tom, aby dieťatko vedelo, že je správne spomenúť si na blízkych zosnulých.

V prípade, že vám tieto dni prídu skutočne citovo náročné a chceli by ste sa s detičkami skôr odreagovať, vyskúšať môžete napríklad to, že si naplánujete výlet do nejakého tropikária, zoologickej záhrady, prípadne môžete detičky zobrať do útulku a spolu si na prechádzku zobrať psíka. Hoci jesenné počasie je často sychravé aj počas jesene je možné tráviť čas vonku kvalitnou aktivitou, počas ktorej získa mnohé pekné zážitky celá rodina.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia