PREČ od telky: 9 aktivít pre deti, ktorými sa zabavia (nielen) počas jesene

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-10-28 19:00:00 |

Dostaňte detičky von, nech sa zabavia a vy si vychutnajte chvíľu kľudu. Tu je niekoľko činností, ako môžu tráviť svoj voľný čas.

Hoci, už leto skončilo a nemôžeme si u nás vychutnávať vysoké teploty, spôsobené hrejivým slniečkom, netreba zúfať. I keď počasie nemusí byť práve najpriaznivejšie, to neznamená, že svoje detičky musíte len posadiť pred televíziu. Taktiež nie je vhodným riešením ich nadmerne zabávať tým, že im dáte do rúk tablet, mobil alebo notebook. Aj počas jesene je vhodné ísť na čerstvý vzuch a vychutnať si atmosféru meniacej sa prírody. Pozrite sa na niekoľko aktivít, ktoré vás môžu inšpirovať pri trávení voľného času s deťmi, aj počas jesene.

1. Turistika, hríby, detské ihriská

Kým ešte nie je príliš chladno, je vhodné zobrať detičky do prírody, napríklad na menšiu turistiku. Nadýchate sa čerstvého vzduchu a doprajete nielen sebe, ale aj im potrebný pohyb. Keďže mnoho detí je v súčasnosti zvyknutých tráviť čas doma, turistika je ideálnym spôsobom, ako si dopriať lacný a efektívny rodinný výlet.

Okrem toho, nikdy neviete, či cestou nenazbierate chutné hríby, ktoré následne použijete nielen do polievky, ale nimi možno aj potešíte svojich blízkych.Taktiež, aj destké ihriská majú svoje prevádzkové hodiny. Mnohé z nich sa nachádzajú v blízkosti domov a obydlí, takže deti sa tu zahrajú, socializujú a vám zostane viac času, napríklad na oddych a domáce práce.

2. Kúpele, plavárne, centrá voľného času 

Raz za čas, nieje na škodu si dopriať aj rodinný výlet. Napríklad v podobe kúpelov aj s vašimi detičkami. Okrem toho, že sa zohrejú v príjemnej vode, môžete ich učiť, napríklad aj plávať. Rovnako, to môže byť  aj v prípade plavární. V prípade, že plávanie neobľubujete, no všimli ste si, že vaše dieťatko je celkom kreatívne, skúste napríklad nejaké centrum voľného času.

Mnohé z nich sú síce za určitý poplatok, avšak, dieťatko si tu môže rozvíjať svoje zručnosti. Nikdy neviete... Možno, to čo sa tam naučí, neskôr zužitkuje v škole, pri svojich záľubách. Taktiež ho to môže začať baviť natoľko, že si neskôr, napríklad z kreslenia v budúcnosti urobí svoju zárobkovú činnosť.

3. Chytanie rýb, korčuľovanie, hudobná výchova

Možno nejednému z vás sa do pamäti vryli spomienky, kedy ste so starým otcom chodili na ryby. A spomeniete si na tento zážitok aj po rokoch, kedy vás bavilo učiť sa, ako sa používa udica. Možno aj vy, ste mu pri chytaní rýb nadšene asistovali. Doprajte vašim detičkám podobný zážitok.

Ak sú však akčnejšej povahy, zabavte ich tým, že sa pôjdu, napríklad korčuľovať. Avšak, je potrebné dbať na bezpečnosť a zabezpečiť im prilbu na hlavu a chrániče. Ak vaše detičky majú v láske skôr umelecký štýl, vyskúšajte, či by ich bavila hudobná. Možno spev alebo hra na nejaký hudobný nástroj. 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia