Takto si ozdobíte príbytok jesennými dekoráciami za málo peňazí

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-10-10 17:00:00 |

Jesenné obdobie je ako stvorené pre prechádzky v prírode. Čo tak si prírodu zobrať aj domov? Inšpirujte sa, ako na to. (Aktualizované 23.2 o 11:43)

Doprajte si príjemný relax pri pohľade na skvelo vyzdobený príbytok. Tu je niekoľko inšpirácií, ako pripraviť svoj domov na jeseň práve príjemnou výzdobou. Nemusíte na to ani minúť obrovské sumy peňazí.

1. Zoberte si domov kúsok prírody

Vianočné obdobie sa ešte nezačalo. Na voňavý ihličnatý stromček v domácnostiach si teda budeme musieť ešte chvíľu počkať. No, je tu aj iná možnosť. Každé ročné obdobie so sebou prináša krásy prírody. Skúste si nadekorovať svoje ozdoby. Doprajte si pobyt na čerstvom vzduchu a nechajte sa zlákať prírodou. Keď sa s rodinkou prejdete v prírode, zozbierajte opadané lístie, šišky, vetvičky zo stromov, steblá vysušenej trávy a hurá do príprav. Nebojte sa byť kreatívny. Vytvorte si spolu s deťmi rôzne koláže, kde obrázky dotvoríte aj maľbou. Dekorácie v podobe obrazu tak môžete povešať na steny alebo ich darovať blízkym. Trochu času, dary prírody, prípadne „umelecký duch" a výtvor je na svete.

V prípade, že aktuálne vám bránia nejaké okolnosti, ako napríklad nedostatok času, existujú aj iné alternatívy. Skúste si zaobstarať umelé dekorácie, ktoré taktiež dokážu skrášliť domov. Umelé listy, často vyzerajú na nerozoznanie od tých živých. Neradi chodíte na hríby, dokonca vám nevoňajú? Žiadny problém. Hoci ich nemáte veľmi v láske, na pohľad sú často príjemné. Vyskúšajte si doma vytvoriť menší lesík práve vďaka soškám v podobe listov, hríbikov či tekvíc. Keďže sa blíži obdobie Halloweenu, tekvicami určite nič nepokazíte.

2. Nezabudnite na zvieratká

Hoci niektorí ľudia milujú domáce zvieratká a majú ich v domácnosti hneď niekoľko, iní sú presným opakom. Neuvítali by ich doma kvôli možnému neporiadku či finančným záležitostiam. Nech je to akokoľvek, keď si už vytvoríte oázu prírody z dekorácií, určite nezabudnite na zvieratká. Nemusíte nutne kupovať živé zviera. Stačí, že si zaobstaráte takéto dekorácie. Sú milé na pohľad a určite sa aj deti potešia, keď medzi tekvičkami a lístím nájdu malú veveričku alebo ježka. V prípade, že dávate prednosť živej prírode, skúste nazbierať gaštany.

 

Pomocou špajdlí si z nich môžete urobiť panáčikov. Stačí, keď prederavíte gaštan niekoľkými dierkami a napichnete do neho špajdle. Rôzne zvieratká tak máte na svete behom chvíle. Okrem toho, mnohokrát sa v škole uskutočňuje aj zber gaštanov. Doprajte si spoločnú rodinnú prechádzku a nazbierajte gaštanov čo najviac. Dieťa bude určite hrdé na to, že do školy toho toľko donieslo.

3. Oživte si príbytok sviečkami či sušeným ovocím

Príjemnú atmosféru si môžete navodiť aj sviečkami. V súčasnosti je mnoho možností, ako k tomu pristúpiť. Nemusíte si ich kupovať len z obchodu. Stačí, keď si ich vyrobíte. Čo tak ešte k dekoráciám pridať aj sušené ovocie? Nemusíte byť detailistami, aby ste si domov zútulnili. Trochu kreativity a môžete vaše obydlie premeniť na priam majstrovské dielo. Pamätajte, že je vhodné všetko zladiť do jesenných farieb. V tieňoch žltej, oranžovej, červenej či hnedej. Nič nepokazíte, keď v rámci dekorácií použijete prírodné materiály. Drevo, sušené kvety, mach, sušené ovocie a podobne.

4. Vyrobte si ozdobné venčeky

Pekný venček nemusíte nutne kupovať. Privítajte do svojho príbytku aj halúzky. V prípade nazbieraných dekorácií sa môžete inšpirovať aj na internete. Alebo popustite uzdu svojej fantázii a hor sa do výroby. Krásne venčeky, ktoré lahodia očiam a zároveň sú voňavé, nie je až taký problém vyrobiť. Prostredníctvom tutoriálov sa inšpirujte, ako na to. Zapojte do tejto činnosti aj deti a užite si spoločnú atmosféru.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia