Rozprávkový október: Vyrobte si z tekvice jednorožca

Rozprávkový október: Vyrobte si
Ilustračné foto
2020-10-17 17:30:00 |

Halloween je takmer tu! S októbrom a dušičkami sa už tradične spája vyrezávanie alebo zdobenie tekvíc, ktoré sú peknou jesennou dekoráciou. Tekvica ale nemusí byť len oranžová a strašidelná.

Na to, aby ste si s deťmi vyrezali tekvicu, vôbec nemusíte byť milovníkmi Halloweenu. Jednoducho si vyrobte oroginálnu jesennú dekoráciu len ak pre radosť. Čo tak postaviť za okno batmana, spidermana či magického jednorožca? Výroba nie je až taká zložitá a deti sa určite v tomto sychravom počasí rady pridajú. Dnes spoločne vyrobíme jednorožca.

Čo budete k výrobe jednorožca potrebovať?

tekvicu (koľko jednorožcov chcete mať, toľko tekvíc), bielu temperovou farbu, trblietky (ideálne sú púdrové), špendlíky, štetec, farebné papiere, nožnice, lepiacu pištoľ, dekorácie (umelé kvety, pestrofarebné doplnky), papierový kornút

Postup:

Najprv tekvicu natrite bielou farbou. Počítajte s tým, že čím bude tekvica väčšia, tým viac farby spotrebujete. Len pre predstavu - na strednú tekvicu treba dve tubičky s farbou.

Hneď ako máte tekvicu nafarbenú, posypte ju trblietkami. Môžete použiť aj trblietky z púdru. Na trhu je množstvo farebných púdrov, tak je na vás, akú farbu zvolíte. Len upozorňujeme, že trblietky síce vyzerajú krásne, ale keď vám nepôjdu odstrániť z nábytku, už z nich tak nadšení nebudete. Nezabudnite preto na podložku.

Keď máte tekvicu nafarbenú a ozdobenú trblietkami, je potrebné vyrobiť uši, oči a roh. Oči môžete jednoducho nakresliť čiernym fixkou alebo si ich môžete vystrihnúť z čierneho papiera. Pokiaľ nebude tekvica ešte dokonale zaschnutá, budú vám oči držať bez lepenia, stačí ich na tekvicu priložiť.

Pomocou papiera alebo látky vytvoríte uši. Ušká odporúčame predkresliť na šablónu, aby boli obe rovnaké. Vyrežte biely tvar kvapky a potom ten istý tvar o niečo menší v svetloružovej farbe. A tieto dva tvary spolu zlepte. Na spodnej časti uší spravte malé zárezy, aby ste ich mohli ohýbať, a poskytnite im zaoblený 3D efekt, skôr ako ich zafixujete na tekvice. Najlepšie vám budú držať zapichnuté pomocou špendlíkov.

Jednorožcov roh vyrobte z už hotového papierového kornútku. Ten podľa potreby skráťte a zúžte. Roh pripevnite špendlíkmi.

Na záver si jednorožca ozdobte umelými kvetmi pomocou lepiacej pištole. Použiť ale môžete čokoľvek, čo vám napadne, a to vrátane papierových ozdôb. K vytvoreniu ilúzie hrivy môžete využiť umelé kvety alebo bavlnky vo farbách dúhy.

 

Fotogaléria

Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: uni-lovers.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia