Táto sexi mama cvičí jogu aj so svojimi deťmi

Táto sexi mama cvičí
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2020-05-25 00:30:00 |

To, že sú mamy, ktoré cvičia jogu a vyzerajú pri tom skvele, nikoho neprekvapí: Keď ale rovnaké nadšenie pre cvičenie zdieľajú aj ich deti, je to nádhera.

Summer Perez (35 z Las Vegas začala s jogou v roku 2013, aby sa zbavila stresu a depresie. Nadšenie pre jogu sa objavilo aj u jej detí, ktoré ju s radosťou praktizujú spoločne s mamou.

Joga prospieva deťom

Summer zdieľa fotky na Instagrame a je z nich vidno, že všetci traja si jogu priam zamilovali. Deväťročný Jayden a sedemročná Cataleya spolu s mamou od útleho detstva vytvárajú neuveriteľné pózy. 

V našich končinách sa detská joga považuje stále za trochu „exotickú“ aktivitu. No napriek tomu, že nepatrí k mainstreamu, ponúka dieťaťu komplexnú prácu s telom i mysľou. Cvičenie jogy je pre deti dôležité z mnohých rovnakých dôvodov ako pre dospelých. Toto je 8 výhod jogy pre deti:

1. Joga zlepšuje pamäť a kognitívne funkcie

Cvičenie jogy vyžaduje sústredenie mysle aj tela. Keď deti cvičia jogu, v podstate cvičia svoju schopnosť sústrediť sa na danú úlohu. V ich každodennom živote to znamená väčšiu sústredenosť a  fungovanie v škole, čo vedie k lepšiemu akademickému úspechu.

2. Joga zlepšuje sociálne vzťahy

Joga pre deti zvyčajne zahŕňa piesne, hry a ďalšie zábavné aktivity, ktoré im umožňujú pohybovať sa spolu a učiť sa jeden od druhého, najmä v partnerských jogových pózach. Vytvára to pozitívne a pútavé prostredie, v ktorom sa deti môžu baviť, rozprávať sa a učiť sa navzájom si dôverovať.

3. Joga zlepšuje spánok

Cvičenie jogy pomáha deťom zmierniť stres pomocou dýchania, upokoja svoju myseľ a nervový systém. Joga tiež pomáha uvoľňovať napätie a zbavuje negatívnych emócií, čo pomáha drobcom rýchlejšie zaspať.

4. Joga zlepšuje silu a kontrolu dýchania

Výučba správnych dýchacích techník a budovanie fyzickej a duševnej sily od útleho veku pomáha znižovať šance na obezitu či depresiu a zvyšuje sebavedomie.

5. Joga zvyšuje odhodlanie a vytrvalosť

Malé dieťa má vytrvalosti a odhodlanosti neúrekom. Učí sa chodiť, tisíckrát spadne, tisíckrát vstane a tisíci prvýkrát spraví krok. Len bohužiaľ, ako deti rastú, tieto schopnosti sa začnú strácať. Vďaka joge si ich opäť privlastnia. 

V každodennom živote sa deti naučia prostredníctvom jogy, že držať sa niečoho a vydržať sa oplatí, aj keď je to ťažké. Odhodlanie a vytrvalosť takmer vždy vedie k úspechu.

6. Joga zlepšuje samoreguláciu

Ak sa zameriate na svoju myseľ a telo, pozriete sa dnu, lepšie porozumiete svojim myšlienkam a pocitom. Cvičenie jogy pomáha deťom naučiť sa ovládať emócie, efektívne a vhodne zvládnuť záťažovú situáciu, reflektovať a rozpoznať, čo potrebujú v určitých situáciách.

7. Joga zlepšuje náladu

Cvičenie jogy pomáha deťom uvoľniť negatívne myšlienky a pocity, prináša pohodu a lepší pocit. Pri cvičení jogy, rovnako ako pri inej pohybovej aktivite, sa uvoľňujú endorfíny a vytvárajú pocity pokoja a šťastia.

8. Joga znižuje stres a úzkosť

Joga pomáha znižovať stres a úzkosť uvoľňovaním napätia v tele, doslova vysáva negativitu, ktorá sa do detského telíčka uložila. 

„Moje ratolesti som vtiahla do sveta jogy. Takto spolu trávime čas, smejeme sa a učíme sa nové veci.  Dozvedeli sa, že cvičenie nie je záhada, pri ​​ktorej by vás nikto nemal vidieť a začali chápať svoje telá. Vedia, čo musia urobiť, aby zostali zdravé," hovorí Summer. Mama, ktorá prepadla joge, sa momentálne teší z tretieho tehotenstva a joga je jej vernou spoločníčkou aj v tomto období.

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: dailymail.co.uk, yogiapproved.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia