7 tipov, ako si s deťmi užiť Dušičky

7 tipov, ako si
Zdroj: thinkstock.com
2018-10-27 08:30:24 |

Blíži sa november a s ním Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých alebo Dušičky. No a samozrejme Halloween, ktorý sa udomácňuje pomaly aj u nás.

Pálenie sviečok a rozsvietené cintoríny majú svoje čaro, ale čo robiť s deťmi počas dňa? Trocha kreativity milí rodičia a vaše dieťa si bude aj tieto nie práve najveselšjie sviatky užívať plnými dúškami.

1. Vyrezávanie tekvíc

V tomto čase svieti v oknách či pred dverami rodinných domov množstvo tekvíc. Práve deti si s ich vyrezávaním užívajú kopec zábavy. Sú nadšené, keď zbadajú smiešny výraz tekvice, ktorý sa ukážu v tme hneď po tom, čo do nej vložia kahanček. 

K vyrezávaniu budete potrebovať pero, menší ostrý nožík, veľkú lyžicu, sviečku, zápalky a veľa dobrej nálady. Keďže sú tekvice celkom tvrdé a deti by si mohli ublížiť, vždy im pomáhajte. Nechajte ratolesti, nech si predkreslia perom alebo fixkou tvár tekvice a vo vyrezávaní pokračujte vy. Tým podporíte ich fantáziu  a kreativitu.

2. Rozveseľte svoj dvor či balkón

Ako na to? Určite sa u vás doma nájde stará plachta či brezová metla. Do plachty vystrihnite oči a ak máte dvor, poveste ju na strom ako také malé strašidielko. Ozdobte stromy alebo kríky vo vašom dvore lampášikmi, vyrezanými tekvicami a brezovú metlu položte ku vchodovým dverám. Zapojte do programu celú rodinu.

3. Vytvorte si vlastné kostýmy

Spravte si doma svoj vlastný karneval či prehliadku masiek. Rodina Addamsovcov alebo Hotel Transylvánia? Žiaden problém. Všetci sa namaľujte ako vaša obľúbená postavička, prispôsobte si oblečenie a ak vám niečo chýba, navštívte najbližší obchod s lacnými dekoráciami. Dnes už zoženiete halooweenske kostýmy za prijateľné ceny, stačí pár doplnkov a dokonalá noc duchov môže začať.

4. Pečte tematicky

Žiadne sviatky, ani tie dušičkové, sa nezaobídu bez pečenia. Ak chcete mať ozaj koláčiky ako z hororu, treba si na to kúpiť aj formičky. V dnešnej dobe je na trhu ozaj všetko a tak zohnať formičku v tvare ducha, lampáša či pavúka nebude veľký problém. 

5. Spánok plný lampiónov

Najzaujímavejšia vec, ktorú môžete urobiť pre svoje ratolesti, je pomôcť im naplánovať dušičkovú noc. Dajte im možnosť, aby si mohli na noc pozvať dvoch či troch kamarátov. Pomôžte im vytvoriť ručné originálne pozvánky, naplánujte im večer pri zapálených lampiónoch s množstvom spoločenských hier.

                                                       6. Miestnosť plná hier

Vytvorte na týchto pár dní miestnosť plnú hier. Čo na to budete potrebovať? Mini svetielka, kartóny, detské stany, rôzne dekorácie a veľa fantázie. Vytvorte im malý labyrint z kartónu či svetelný stan, alebo vstup do miestnosti cez maličký otvor.

7. Vyrobte si strašidelné a zároveň vtipné video

Domáce video, v dnešnej dobe smartfónov, ozaj nie je žiadny problém a je to ďalší skvelý tip na zábavu. Oblečte sa do svojich kostýmov, namaľujte si masku na tvár a zábava s rodinou môže začať.

 

 

Malé upozornenie! Neskúšajte to s trojročnými detičkami. Môžu sa vystrašiť. A s tými o niečo staršími tieto dni pekne naplánujte, aby vedeli čo ich čaká a aby ste sa uistili, že to budú brať len ako hru.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Halloweensky puding priamo zo záhrobia

Zabavte sa s deťmi pri halloweenských pozvánkach

Fotogaléria


Foto: kik-textilien.sk, thinkstock.com
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia