Zoberte deti do Cvernovky, vyrobia si vlastné ozdoby na tašky

Zoberte deti do Cvernovky,2018-09-20 18:37:18 |

Od piatku 21. do soboty 22. septembra budete môcť v Novej Cvernovke počas festivalu súčasného umenia a udržateľnosti NASUTI nájsť inšpiráciu ako pristupovať k odpadom doma a zapojiť aj vaše deti.

“Chceme zvýšiť povedomie o zodpovednom prístupe k odpadu prostredníctvom umenia ako aj vzdelávacieho programu, prednášok, diskusií a workshopov pre dospelých i deti,” hovorí autorka projektu kurátorka Diana Klepoch Majdáková. 

Festival NASUTI bol inšpirovaný suťou - stavebným odpadovým materiálom, ktorý sa nahromadil v priebehu premeny bývalej chemickej školy na kreatívne a kultúrne centrum Nová Cvernovka. Organizačný tím festivalu pod vedením kurátorky Diany Klepoch Majdákovej tvoria kreatívci z Novej Cvernovky zameriavajúci sa na ekologické ponímanie festivalu už od jeho prvotnej myšlienky. Aj plagáty podujatia vznikli recykláciou tých použitých zo skladu tlačiarne, na ktoré bola aplikovaná technika vyrezávania a odkrývania jednotlivých písmen.

Domáci a zahraniční umelci a umelkyne sa pokúsia kreatívne spracovať odpad do funkčných alebo umeleckých inštalácii a nájsť nové využitie častí zo sute. Pôjde o diela pracujúce s témou udržateľnosti alebo recyklácie. Návštevníci festivalu budú môcť pri niektorých objektoch priamo sledovať ich plánovanie a výrobu. Sprievodný program tvoria diskusie o triedení odpadu, zelenej architektúre, recyklovanej móde, eko životnom štýle a mnohom inom.

Deti si na svoje prídu hlavne v sobotu druhý deň festivalu. Na workshopoch si budú môcť vyrobiť Hmyzodom. Zistia, kde a ako bývajú mušky, včielky, motýle či dážďovky. Malí návštevníci NASUTI si budú môcť vyskúšať prácu dizajnéra a ušiť si ozdobu na školskú tašku. Deti sa tiež dozvedia čo všetko sa skrýva za vecami našej dennej spotreby, koľko práce, materiálu, ľudí. A čo tak vedieť si zaplátať neposlušnú ponožku, zahrať si odpadové človeče či tabletovú hru Pojedači odpadov? 

NASUTI pre deti v sobotu 22. septembra 2018:

10:00 – 13:00 Hmyzodom s Jankou Kobolkovou

11:00 – 13:00 Nosha – vyrob si ekologickú ozdobu na aktovku

13:00 – 15:00 Zaštopkaj si nervy

13:00 – 16:00 Odpadové “Človeče, nehnevaj sa!” s Natur-packom

13:00 – 16:00 Garbage gobblers s Natur-packom

Program festivalu nájdete na webe https://novacvernovka.eu/program/festival-nasuti a facebooku Novej Cvernovky: https://www.facebook.com/events/204779250180931/

Prečítajte si tiež:

Rodičia pozor! Túto chybu pri skaldovabní liekov možno robíte aj vy

7 aktivít, ktoré zabavia a stimulujú mozog dieťaťa

 

 

Program festivalu nájdete na webe https://novacvernovka.eu/program/festival-nasuti a facebooku Novej Cvernovky: https://www.facebook.com/events/204779250180931/

Fotogaléria

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia