Veľký prehľad zábavných parkov v Európe

Veľký prehľad zábavných parkov
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-07-21 00:30:24 |

Leto je ako stvorené na nové zážitky. Čo tak navštíviť nejaký zábavný park? Podľa správy Medzinárodnej asociácie zábavných parkov a atrakcií je ich u nás v Európe až 307!

Online porovnávací portál ShopAlike pripravil Ultimátne hodnotenie zábavných parkov Európy, ktoré Vám pomôže nájsť presne to, čo hľadáte. Či už ste adrenalínový nadšenec, alebo hľadáte tip na víkendový výlet s deťmi, na tomto zozname nájdete to pravé orechové.

Najväčšie zábavné parky v Európe

V Európe sú mnohé parky, v ktorých sa pokoje môžete túlať aj týždeň a ešte sa ani nezačnete nudiť. Nestratiť sa v nich, to je skutočné umenie. Toto je päť najväčších podľa rozlohy a ročného počtu návštevníkov. Absolútnym víťazom v kategórií obrovských lunaparkov je Disneyland v Paríži, ktorý so svojou rozlohou 19,425 km² prekoná aj Monako (2.02km²), Gibraltar (6.7km²) a Vatikán (0.44km²) dohromady!

Najlepšie parky pre adrenalínových nadšencov

Zábavné parky sú pre všetkých. Niektoré sa zameriavajú skôr na rodinné zážitky a iné sa, naopak,
snažia prilákať návštevníkov hľadajúcich vzrušenie. V kategórii zábavných parkov s najlepšími
horskými dráhami je prehľad top parkov pre fanúšikov extrémov. Najvyššiu a najrýchlejšiu
horskú dráhu napríklad nájdete v španielskom Feri Land. Horskú dráhu s najvyšším počtom inverzií zase v Alton Towers v Británii.

Najlepšie zábavné parky pre rodiny

Čo je ešte lepšie ako zábavný park? Zábavný park s aquaparkom a hotelom! Ak hľadáte tip na víkendový výlet s deťmi, máme niekoľko tipov. Na zozname nájdete európske zábavné parky najviac
orientované na rodiny, ktoré majú aj aquapark a možnosť ubytovania. Napríklad v parku
Energylandia si môžete užiť víkend s rodinou už za 79€ za deň. V tejto cene však nie je zahrnutý vstup do aquaparku.

Najstaršie zábavné parky v Európe

Táto kategória zaujme  milovníkov histórie a lunaparkových nadšencov. “Starý kontinent” totiž ponúka množstvo starých parkov. Tipnete si však, aký starý je ten skutočne najstarší? Dyrehavsbakken v Dánsku má už neuveriteľných 435 rokov! Tento zábavný park vznikol ešte za života Williama Shakespeara a je tak starší, ako väčšina súčasných európskych štátov.

Zábava na Slovensku

A čo u nás doma? Na Slovensku sa síce nemôžeme pochváliť žiadnym veľkým lunaparkom, noadrenalín a zábavu si užijete napríklad v niektorom z našich aquaparkov.  ShopAlike pretopripravil prehľad piatich obľúbených vodných parkov a ich atrakcií.

Na prvom mieste je aquapark Tatralandia, kde sa môžete vyblázniť v 14 bazénoch a na 26 tobogánoch a šmy kľavkách. Celodenný lístok pre jedného dospelého kúpený na mieste vyjde na 27€. Nasleduje Vodný park Bešeňová s 18 bazénmi a 13 tobogánmi a šmykľavkami, tiež za 27€ na deň. V Aquaparku Senec si za 22€ užijete 7 bazénov a 14 tobogánov a šmykľaviek, vrátane adrenalínového lievika. Thermal Corvinus vo Veľkom Mederi ponúka 10 bazénov a 11 tobogánov a šmykľaviek už za 10€ na deň. V AquaCity Poprad si užijete zábavu napríklad na Mayskej pyramíde alebo tobogáne Čierna diera. Celkom tu nájdete 10 bazénov a 10 tobogánov a šmykľaviek, a to za 22€ na deň pre jedného dospelého.

O infografike

ShopAlike zozbieral dáta na základe údajov a cien zverejnených na oficiálnych webových stránkach
zábavných parkov a údajov o funkčných horských dráhach z portálu Roller Coaster database
(rcdb.com). Verejné informácie dostupné na Wikipédii boli použité na kalkuláciu rozlohy jednotlivých
parkov. Ceny v jednotlivých zábavných parkoch sa môžu líšiť na základe konverzného kurzu alebo
sezóny. Infografiku nájdete na stránke ShopAlike

Prečítajte si tiež:

Prázdninové aktivity, na ktoré nepotrebujete veľa peňazí

13 odporúčaní, ako nezobrať deťom detstvo

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com, infografika: ShopAlike
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia