Týchto 6 zábaviek pre deti na snehu musíte vyskúšať

Týchto 6 zábaviek pre
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-02-24 00:30:34 |

Len preto, že je vonku chladno a sychravo, neznamená, že musíte sedieť doma. Pobyt na čerstvom vzduchu prospeje deťom aj vám.

Samozrejme, v lete majú deti viac príležitosti sa vyblázniť. V zime sa skôr stmieva, ihriská zívajú prázdnotou. No aj snehová nádielka má svoje čaro - môžete zobrať deti sánkovať sa alebo na lyže. Ak nemáte hory "za humnami", vyskúšajte tieto zimné aktivity, ktoré zabavia deti aj dospelých.

Poťahovanie lanom

Všetko, čo budete potrebovať, je dlhé hrubé lano a dva tímy. Nakreslite konárom stredovú čiaru a odštartujte. Tím, ktorý na svoju stranu pretiahne všetkých protihráčov, vyhráva. Okrem toho, že si deti zmerajú sily, užijú si veľa šmykľavej zábavy.

Snehová vybíjaná

Táto hra má podobné pravidlá ako klasická vybíjaná, len namiesto lopty sa používajú snehové gule. Rozdeľte deti do dvoch skupín. Keď je dieťa zasiahnuté, musí sa postaviť bokom, ak guľu chytí, vypadáva ten, ktorý hádzal. Hra pokračuje dovtedy, kým všetci členovia jedného tímu nie sú vybití.

Schovaj vlajku

Na túto hru budete potrebovať drevený kolík a kúsok bielej látky. Tú omotajte okolo paličky. Označte územie na ktorom budú deti hľadať. Poverte jedno dieťa, aby schovalo zástavu. Skontrolujte, či naozaj trčí len biela látka a pátranie môže začať. Nezabudnite stopky. Vyhráva ten, koho vlajka sa bude hľadať najdlhšie. No, na sídlisku sa v snehu možno lepšie stratí žltá :)) Je to na vašom uvážení...


Chrípka úraduje. Účinnejšiu prevenciu ako túto nenájdete


Bowling

Začnite tým, že si deti vyrobia kôpky snehových gulí. Potom postavte niekoľko fľašiek, alebo plechoviek do radu v dostatočnej vzdialenosti, aby sa deti trafili. Víťazom sa stáva to dieťa, ktoré zhodí všetky fľašky a použije čo najmenej gulí.

Hod klobúkom

Ktoré dieťa by nechcelo postaviť snehuliaka? Deti to proste milujú, pomôžte im so zdobením. Nezabudnite na mrkvu, uhlíky a metlu alebo konáre na ruky. Keď bude hotový, povedzte deťom, nech urobia 20 krokov vzad a dajte im do rúk klobúk. Ich úlohou bude hodiť ho na hlavu snehuliaka. Užijú si veľa zábavy.

Slepá baba

Keď už deti prestane baviť hod klobúkom, môžu sa zahrať na slepú babu. Zaviažte dieťaťu oči šálom a trikrát ho potočte okolo svojej osi. Potom vyberte snehuliakovi mrkvu, úlohou slepej baby bude čo najpresnejšie vrátiť ju na správne miesto.

Prečítajte si tiež:

Takto dlho je vhodné byť s batoľaťom v zime vonku

Kŕmite s deťmi labute? Pečivo ich zabíja. Nahraďte ho týmto

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia