7 aktivít, ktoré zabavia a stimulujú mozog dieťaťa

7 aktivít, ktoré zabavia
Zdroj: thinkstock.com
2017-10-04 00:20:04 |

Vonku je nepríjemne a nemôžete ísť na vzduch? Už ste sa hrali s legom, s vláčikom, prečítali ste deťom rozprávku, no tie sa začínajú nudiť. Čo s nimi?

Každý to pozná. Zabaviť dieťa býva niekedy náročné, hlavne keď pri ľubovoľnej činnosti nevydrží dlho. Ak vám záleží na tom, aby vaše deti nesedeli celé dni pred televízorom, nepozerali do tabletov, prečítajte si sedem tipov, ako ich zabaviť. Ide o jednoduché aktivity, ktoré zabavia a stimulujú detský mozog.

Jogurtové maľovanie

Prstové farby sú výborná zábavka pre malých umelcov. Ale čo poviete na jogurtové maľovanie? Čudné? Kdeže. Okrem umeleckého diela, ktoré urobí váš potomok, si môžete byť istí, že sa popri práci aj naje. Stačí, keď zmiešate v miskách trochu jogurtu s potravinovým farbivom a necháte deti tvoriť. Dobrú chuť!

Bowling

Máte dieťa, ktoré miluje zhadzovanie vecí? Tak mu to umožnite. Pripravte plastové poháre, rozložte ich do chodby, dajte dieťaťu malú gumennú loptičku a môže zhadzovať do sýtosti.

Hrad z kartónu

Ktoré dieťa by nemilovalo stavbu hradu, zámku či domu pre plyšové hračky? Stačí, keď zoženiete väčšiu krabicu od televízora alebo od nábytku. Fantázii sa medze nekladú. Nechajte deti tvoriť, kresliť, zdobiť, olepovať. Zabavia sa na dlhé hodiny.

Hra s vodou

Napustite umývadlo vodou, dajte deťom poháriky, fľašky, slamky, lyžičky a nechajte ich hrať sa. Áno, je veľmi pravdepodobné, že budete musieť utierať zem, ale za ten šťastný úsmev a žiaru v detských očkách vám to stojí.

Triedenie

Deti milujú triedenie. Nájdite rôzne gombíky, z farebného papiera vytvorte  guličky a vložte všetko do väčšej misky. Nechajte dieťa, nech všetko vytriedi podľa druhu a farby. Okrem toho, že sa zabavia, si precvičia svoje matematické a organizačné schopnosti.

Detská kabelka

Priznajte sa, koľkokrát sa vám stalo, že ste nechali omylom otvorenú kabelku v dosahu dieťaťa? O chvíľu ste mali kompletne vyloženú peňaženku a váš potomok bol pomaľovaný rúžom. Nebojte sa, nie ste v tom sami. Deti lákajú dospelácke veci. Obetujte kabelku, ktorú nepoužívate a naplňte ju detskou verziou všetkého, čo máte vy vo svojej. Do detskej peňaženky vložte neplatnú električenku, detské platobné karty a peniaze. Prihoďte balzam na pery, vyradené kľúče. Dieťa bude mať o zábavu postarané a bude sa pritom cítiť aj dôležito.

Vymyslite spolu príbeh

Každodenné interakcie s vaším dieťaťom môžu mať obrovský vplyv na ich emocionálny vývoj. Čím viac s nimi budete hovoriť, hrať sa, tým lepšie. Vymyslite spoločný príbeh. Opýtajte sa vášho potomka na mená postáv, miesto, kde sa má dej odohrávať, čo sa má stať a zapíšte si to. Večer mu vašu spoločnú rozprávku prečítajte a diskutujte o nej.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Potrebujete unaviť deti? Robte s nimi toto

8 tipov, ako zabaviť deti na jeseň

 

 

 


Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia