Príprava desiaty nebola nikdy jednoduchšia: Trik, ako na to

Príprava desiaty nebola nikdy
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-09-20 06:00:00 |

Chystanie desiaty do školy pre malé hladné krky môže byť pre mnohých rodičov priam výzvou. Skvelo si s tým poradila jedna mamička z Kanady. Inšpirujte sa!

Väčšina rodičov to už zrejme zažila. Zatiaľ čo svojim deťom prichystali občerstvenie, na ktorom si s nadšením pochutnali v škole, na druhý deň to už odmietli! Ako sa vynájsť v tejto situácii?

Baliaci systém ako spôsob

Jedna mamička z Kanady, ktorá sa volá Rachel, sa podelila s ostatnými na sociálnych sieťach so svojím trikom, ktorý používa pri chystaní školských desiat pre deti po tom, čo jej vyplakávali, že už majú dosť obyčajných sendvičov.

Vymyslela baliaci systém, ktorý obsahuje sedem rôznych košíkov, resp. úložných boxov, píše mirror.co.uk. Každý jeden z nich predstavuje iný typ jedla, ako sú údeniny, zelenina, ovocie, mliečne výrobky, nezdravé potraviny a pod. Jej deti si môžu vybrať položky, ktoré si následne vložia do desiatového balíčka. Číslo napísané na prednej strane každého koša ukazuje, koľko položiek z každého je povolený.

„Keď sa moje deti sťažovali, že sú unavené z neustáleho jedenia sendvičov, pripomenulo mi to, že my rodičia by sme mali mať nové nápady, čo im dať na desiatu. Ide tiež o skvelý spôsob, ako im poskytnúť väčšiu nezávislosť. Každý kôš sa snaží zaistiť, aby celkový obsah predstavoval vyváženú stravu. Je pravda, že niektoré položky nie sú stopercentné zdravé, ale sú lepšie ako rýchle občerstvenie,“ vysvetľuje Rachel.

V úložných boxoch, pripravených pre deti, sa nachádzajú napr. ryžové krekry alebo jogurty. V koši s nezdravým jedlom je popcorn a praclíky, v sekcii údeniny napíklad šunka či saláma a v zelenine mrkva, uhorka, paprika alebo paradajka. Deti si k tomu môžu dať tiež sladkú bodku na záver! Čaká na nich sladká dobrota, ktorú mama upiekla, nejaké sušienky, bábovka či ovocná bublanina. 

Mnohým rodičom sa Rachelin baliaci systém veľmi páči. "Ďakujem veľmi pekne za tieto úžasné návrhy! Moje deti nenávidia sendviče, je vždy náročné prísť s novým nápadom," napísal jeden z nadšených rodičov na sociálnu sieť.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia