Pandemický rodičovský príspevok bude zrušený

Pandemický rodičovský príspevok bude
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-09-30 12:54:00 |

Zrušenie schválil dnes vládny kabinet. Po obnovení fungovania predškolských a školských zariadení nie je dôvod na jeho poskytovanie.

Od 15. októbra tohto roka zanikne poskytovanie tzv. pandemického rodičovského príspevku. Okrem toho sa upravia aj podmienky nároku na pomoc v hmotnej núdzi. Počíta s tým nariadenie vlády o niektorých opatreniach v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti v čase mimoriadnej situácie. V stredu ho schválil kabinet Igora Matoviča (OĽANO) s pripomienkami.

Na úseku štátnych sociálnych dávok sa majú obnoviť postupy. Keďže školské a predškolské zariadenia opätovne fungujú, rezort práce navrhol zrušiť poskytovanie tzv. pandemického rodičovského príspevku.

V prípade nároku na dávku v hmotnej núdzi sa upravia podmienky na jej získanie, ak si človek nemôže pre nákazu odpracovať zákonom stanovených 32 hodín mesačne. Navrhuje sa umožniť neaplikovanie ustanovení zákona o pomoci v hmotnej núdzi o krátení dávky v prípade, že člen domácnosti má nariadenú karanténu a v dôsledku toho nevykonával činnosti v rozsahu 32 hodín mesačne," uvádza sa v schválenom nariadení vlády.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia