Stredné školy v Bratislavskom kraji majú “koronavírusové prázdniny”

Stredné školy v Bratislavskom
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-03-08 22:22:51 |

Stredoškoláci si vďaka hrozbe koronavírusu, ktorý sa objavil už aj u nás, oddýchnu na týždeň od školy. Základné školy zatiaľ fungujú v klasickom režime.

„Bratislavský samosprávny kraj prijal za posledné dni sériu bezpečnostných preventívnych opatrení, ktoré by mali znížiť riziko prenosu koronavírusu. Nič nenechávame na náhodu a v rámci našich možností robíme maximum proti šíreniu vírusu. Našou zodpovednosťou je ochrániť zdravie a životy obyvateľov kraja a preto konáme. Stále platí, že najúčinnejšou zbraňou je prevencia. Tieto opatrenia sa týkajú zariadení, ktoré sú v kompetencii župy,“ vyhlásil po zasadnutí krízového štábu Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

„Za posledné dni sa nám ozvali riaditelia škôl, že majú žiakov, ktorí prišli do priameho kontaktu s infikovanými. Preto sme sa v spolupráci s riaditeľmi stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK rozhodli prerušiť vyučovanie na všetkých stredných školách v Bratislavskom kraji.“  informoval. Vyučovanie bude prerušené od pondelka 9. do piatku 13. marca. Zatvorené budú nielen stredné školy, ale aj plavárne Na Pántoch, na Drieňovej a na Tomášikovej.

Prerušenie vyučovania sa týka aj všetkých osemročných gymnázií, aj základných škôl na Dunajskej a Teplickej. ZŠ v Malinove zostáva otvorená. Župa zatvára strednú odbornú školu v Malinove. Dôvodom je najmä fakt, že veľké množstvo žiakov na stredných školách v BSK pochádza z okresu Malacky, kde už bol potvrdený výskyt koronavírusu. Župa apeluje na zamestnávateľov, ak je to možné, aby dali aspoň jednému z rodičov home office.

Doprava

„BSK prevádzkuje regionálne prímestské spoje po celom kraji. Od pondelka sme niekoľkonásobne zvýšili dezinfekciu autobusov. Od štvrtka sme nasadili najúčinnejšiu formu dezinfekcie. Zajtra budú týmto spôsobom dezinfikované všetky spoje. Aj vzhľadom na to, že máme veľa žiakov z Malaciek, rozhodli sme sa dezinfikovať prioritne tie spoje, ktoré boli v inkriminovanej oblasti,“ vysvetlil Droba.


Foto: gettyimages.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia