Veľkonočné prázdniny začínajú už vo štvrtok

Veľkonočné prázdniny začínajú už
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-04-16 16:30:49 |

Školákov čaká šesť dní veľkonočného voľna. Školské brány sa zatvoria už v stredu po vyučovaní a žiaci sa do školských lavíc vrátia v stredu 24. apríla.

Veľkonočné prázdniny sú pre približne 474-tisíc žiakov základných škôl a 207-tisíc stredoškolákov posledným oddychom pred veľkými letnými prázdninami, ktoré všetci milujú. V tomto školskom roku sa začnú v piatok 28. júna. Predtým však niektorí z nich budú musieť absolvovať prijímacie skúšky na stredné školy, ktoré sa uskutočnia v dvoch termínoch - 13. a 16. mája 2019

Vedomosti získané počas stredoškolského štúdia si otestujú aj maturanti, keď sa v termíne od 20. mája 2019 do 7. júna 2019  uskutočnia ústne maturity. O tom, ako obstáli v externej časti maturitnej skúšky, sa dozvedia v dňoch 3. až 6. mája 2019. Vtedy budú ich výsledkové listiny (spolu za riadny aj náhradný termín) doručené do škôl. Výsledky žiakov externej časti maturitnej skúšky v elektronickej podobe budú mať riaditelia škôl k dispozícii 2. mája 2019.

Záver školského roka bude dôležitý aj pre absolventov stredných odborných škôl. V období od 16. do 30. júna 2019 sa uskutočnia záverečné skúšky, ktorými ukončia svoje stredoškolské vzdelávanie. 

Prečítajte si tiež:

TVORÍME S DEŤMI: Veľkonočné kraslice a zajačik z ponožky

Dochádza vám inšpirácia? Vyskúšajte niektoré z týchto pôstnych jedál


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: minedu.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia