V škole vymenili ručičkové hodiny za digitálne. Toto je dôvod

V škole vymenili ručičkové
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-06-04 00:30:15 |

V jednej z anglických škôl museli vymeniť analógové hodiny za digitálne, aby u žiakov zmiernili stres. Pri klasických si totiž nevedeli vyrátať, koľko času majú na testy.

Možno ste aj vy pred pár dňami na Facebooku objavili vtipný obrázok s názvom Pedagogický vývoj,  ktorý dovolí dosiahnuť 100-percentný úspech pri maturite a pobavili ste sa tak ako my. Aj my máme ten pocit, že kritické myslenie sa vytráca a všetko nahrádzajú technológie. Občas aj zdravý rozum...

Verte či nie, pre mnohé dnešné deti je problémom zistiť čas z klasických ručičkových hodín. Keď jedna z anglických škôl priznala, že sa rozhodli pre výmenu klasických analógových hodín za digitálne, aby žiakov nestresovali, spustilo to na sociálnej sieti Twitter diskusiu. Ľudí šokovalo, že takéto niečo je vôbec možné a poukazujú na to, kam smeruje školstvo. Hodiny nemenili kvôli prváčikom, ale starším žiakom, ktorí z ručičkových nástenných hodín nevedeli odčítať, koľko času majú na písomky a testy a to ich stresovalo. V snahe vyjsť im v ústrety preto vedenie školy pristúpilo k ich výmene za digitálne.

„Študenti musia byť pri skúškach pokojní a ak nevedia koľko majú času, dostáva ich to do stresu,“ uviedol námestník generálneho tajomníka Asociácie riaditeľov škôl Malcolm Trobe pre Telegraph. Súčasná generácia podľa neho jednoducho nie je taká dobrá pri čítaní tradičných hodín ako staršie generácie. „Sú zvyknutí vidieť digitálne zobrazenie času na telefóne, na počítači. Takmer všetko, čo majú, je digitálne, takže mladí ľudia sú práve vystavení digitálnej podobe času,“ obhajuje ich neschopnosť prečítať čas na analógových hodinách. Ako však dodal, verí, že po dosiahnutí veku na stredoškolské štúdium budú schopní rozoznávať čas aj na takýchto hodinkách.

„Ak tie deti nie sú schopné naučiť sa čítať ručičkové hodiny, asi by nemali dostávať ani žiadne testy a písomky,“ myslí si jeden z diskutujúcich na Twitteri Paul Weatheral. Nájdu sa aj takí, ktorí mu oponujú a vysvetľujú, že čítanie digitálnych hodín je ľahšie, preto môžu mať žiaci reálne problém pri sledovaní ručičkových. Samotní učitelia pripúšťajú, že je potrebné naučiť žiakov pracovať aj s analógovými hodinami, počas skúšania by sa však mali cítiť pohodlne, preto ich nimi nechcú zaťažovať a radšej sa pristúpilo k ich výmene za digitálne.

Prečítajte si tiež:

Poznámky zo žiackych knižiek, ktoré stoja za to

Toto robte a vaše dieťa bude v živote úspešné

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia