Takto budú policajti pomáhať v lete deťom

Takto budú policajti pomáhať
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-06-28 14:30:36 |

V posledný školský deň policajti vyrazia do ulíc a na cesty, aby dohliadli najmä na bezpečnosť školákov s vysvedčeniami. A čo ich čaká v lete?

Polícia apeluje na rodičov a ostatných účastníkov cestnej premávky, aby v piatok 30. júna, keď si deti pôjdu pre vysvedčenia, jazdili v okolí škôl čo najopatrnejšie. I keď v uliciach bude viac policajtov, pozorní musíme byť všetci.

Počas letnej turistickej sezóny sa pripravte na to, že viac policajtov bude najmä na miestach kultúrno-spoločenských podujatí ako sú festivaly, koncerty, ale aj v okolí kúpalísk, letovísk, priechodov pre chodcov, zastávok hromadnej dopravy, železničných staníc, detských ihrísk či parkov. V rámci preventívno-výchovných aktivít navštívia deti a mládež v detských táboroch, ale aj seniorov v kluboch a budú vzdelávať tiež nových adeptov na vodičské preukazy v autoškolách.

Od 10. do 14. júla budú policajti spolu s pracovníkmi Slovenského Červeného kríža nielen zisťovať vedomosti vodičov z poskytovania prvej pomoci, ale budú ich v tejto oblasti aj vzdelávať. Budú kontrolovať aj správnosť a úplnosť dočasných a prenosných značiek, prejazdnosť a plynulosť na diaľniciach i rýchlostných cestách. Pripravte sa na to, že pozornosť budú venovať aj motocyklistom, cyklistom a chodcom. Nezabudnú ani na vodičov autobusov a nákladiakov. Pozorní buďte pri prechádzaní cez železničné priecestia, na ktoré si tiež posvietia.

Celoslovenské akcie

12. júla:

-  kontrola dodržiavania rýchlosti jazdy vozidiel, správne predchádzanie, spôsob jazdy, ale aj ďalšie povinnosti vodičov vyplývajúce zo zákona

22. júla:

- kontrola dodržiavania zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok. Pozornosť bude polícia venovať aj tomu, či a ako dodržiavajú svoje povinnosti chodci.

1. augusta:

- kontrola na dodržiavanie zákazu obsluhovať telefón počas jazdy, ako aj používanie bezpečnostných pásov

13. augusta:

- kontrola dodržiavania rýchlosti jazdy vozidiel, a aj ďalších povinností vyplývajúcich zo zákona týkajúcich sa všetkých účastníkov cestnej premávky.

 

Prečítajte si tiež:

Týchto 7 pravidiel by malo ovládať každé dieťa

Pútate dieťa do sedačky správne? Vyhnite sa týmto chybám

 

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia