Málokedy ich zoderú: Ako uchrániť oblečenie našich detí pred zničením

Málokedy ich zoderú: Ako
Zdroj: gettyimages.com
2023-06-05 20:00:00 |

Taký krásny šál! Z ružového plyšového vlákna, je na ňom aj kapucňa s mačacími uškami. Teta ho doviezla až z Austrálie. Ale Rozálka z neho veľmi rýchlo vyrástla a naše druhé dieťa bol syn. Čo teraz? Azda ho nevyhodím!

Kov sa dá recyklovať donekonečna a papier možno recyklovať 5 až 7-krát. Recyklovanie odevov a textilu je však obmedzené, niekedy až minimálne. Skvelým spôsobom, ako šetriť našu planétu, je preto predĺžiť životnosť textilu jeho opätovným použitím. 

Ak máte v skrini naozaj zaujímavý kúsok, existuje množstvo spôsobov, ako ho znovu upotrebiť, nemusí sa z neho vyrobiť akurát lietadlo. Že vám nevonia miestny second hand? Lebo čo by povedali ľudia? Tak sa skúste spojiť s priateľmi a zorganizovať výmenu oblečenia. Nech sa zúčastní aj vaše dieťa, aby videlo, že jeho obľúbené, ale primalé tričko si našlo ďalšieho majiteľa a neskončí v koši.

Deti rastú príliš rýchlo a detské veci málokedy zoderie ich prvý vlastník. Napríklad vo Švédsku sa ročne vyhodí do koša približne 8 kg textilu na osobu. Vy preto namiesto vyhadzovania zaneste spolu s deťmi ich primalé odevy na charitu či na občasný bazár s detskými vecami. Naša zemeguľa sa vám poďakuje.



 


Autor: © Zoznam/lun
Zdroj: SKCH

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia