Kultúra aj pre malých: Trenčianska knižnica pod holým nebom

Kultúra aj pre malých:
Ilustračné foto Thinkstock.com
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2023-06-05 18:30:00 |

Chceli by vaše deti čítať, ale ešte nepoznajú abecedu? Alebo už vedia čítať, ale akosi ste pozabudli nakúpiť detské knihy? Žiaden strach. Od pondelka 5. júna do konca augusta vám v tom pomôže dvor trenčianskej knižnice.

Riaditeľka Verejnej knižnice Michala Rešetku v Trenčíne Gabriela Krokvičková uviedla, že knižnica v historickom centre mesta spĺňa oddychovú i poznávaciu funkciu. Osvedčila sa tiež ako dejisko besied s osobnosťami kultúrneho života. V tomto roku bude pred prázdninami hostiť prezentáciu autora Vlada Kulíška: Kat Matej spojenú s vyhodnotením 59. ročníka medziškolskej súťaže Čítajme všetci, čítanie je super.

Od zajtrajšieho dňa bude dvor knižnice zdarma, pri priaznivom počasí každý pracovný deň od 10. do 18. hodiny. V krásnom prostredí so zeleňou a novým nábytkom si vaše detičky nájdu ponuku obrázkových kníh, leporel, časopisov a voľnočasových magazínov pre deti i dospelých, spolu takmer 40 titulov. Literatúra sa dá požičať i vymeniť.

Navštívte toto podujatie spolu s vašimi deťmi. Je to iste lepšie i zdravšie ako sadnúť si spolu pred telku. Tí väčší pomôžu tým menším nájsť si knižku s obrázkami, ktoré ich najviac zaujmú. Dospelí sa tiež môžu začítať a deti budú mať pod dohľadom. Knižnica pod holým nebom je zážitok, aký sa tak často nenaskytne.


Autor: © Zoznam/lun
Zdroj: TASR, TSK

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia