Reštaurácia zverejnila PRAVIDLÁ pre rodičov: Sú pobúrení!

Reštaurácia zverejnila PRAVIDLÁ pre
Zdroj: profimedia.sk
2023-03-31 08:30:00 |

Pravidlá pre vaše deti v našom bistre - tak znie názov príspevku, ktorý na sociálnych sieťach zverejnila istá pražská reštaurácia. Spomínaný post vyvolal medzi verejnosťou pomerne búrlivú diskusiu.

„Verte nám, že máme radi ako deti, tak aj zvieratá, ale sú miesta, ktoré sú pre deti prispôsobené - to my nie sme. A potom sú miesta, kde sa vy s deťmi musíte prispôsobiť - to my sme,” takýmito slovami sa prihovorilo svojim návštevníkom bistro, ktoré na svojom profile na sociálnej sieti Facebook zverejnilo 7 pravidiel určených rodičom s deťmi.

 

Věřte nám, že máme rádi jak děti, tak zvířata 🐕🐈‍🦒🦓🐅🦡🦩👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👦‍👦 ALE 👇👇👇 📍 Jsou místa, která jsou pro děti...

Posted by Marthy's Kitchen on Thursday, March 23, 2023

 

V spomínaných pravidlách bistro napríklad uvádza, že žiada rodičov, aby kočík umiestnili tak, aby nikomu neprekážal v ceste. Zároveň ich vyzýva, aby neprebaľovali svoje deti na stoloch a dbali o to, nech po reštaurácii nepobehujú. 

Bistro rodičom radí, aby zvážili, či sú ich deti pripravené na návštevu reštaurácie bez toho, aby okolo seba nerobili rozruch. „Neželáme si, aby dieťa rušilo krikom, plačom alebo pobehovaním ostatných hostí. Veríme, že si to neprajú ani naši hostia,” znie jedno z pravidiel. „Dieťa by malo byť schopné jesť na takej úrovni, ako sa v lepšom podniku očakáva,” tvrdia tiež kompetentní. Zároveň návštevníkov vyzývajú k tomu, že ak spolu s deťmi nedokážu tieto pravidlá dodržiavať, tak nech sa radšej idú najesť inam. 

Pod príspevkom sa rozpútala celkom búrlivá diskusia. Skupina rodičov je z týchto pravidiel pobúrená a zhodujú sa, že do tohto bistra rozhodne chodiť nebudú. „Vždy mi je smutno, keď vidím toto nepriateľstvo voči deťom. Moje už síce vyrástli, ale vždy sa cítim lepšie tam, kde sú deti aj so svojimi typickými prejavmi vítané,” znie jeden z komentárov. 

„Čo ste už všetci zabudli na to, aké to je byť dieťaťom? Veľa dospelých sa správa ešte oveľa horšie,” reagovala nahnevaná mamička, ktorá podľa vlastných slov do bistra nepôjde, ani keď sa bude chcieť najesť bez detí. V nahnevaných reakciách sa ľudia zamýšľajú, či by sa reštaurácia rovnako postavila aj k znevýhodneným ľuďom, či v prípade starších a nemobilných hostí. 

Viacerí jedinci však pravidlá tohto bistra ocenili a zhodli sa, že niektoré deti sa v reštauráciách ozaj nevedia správať.

„Kladieme dôraz na kvalitné suroviny a príjemné, útulné prostredie. Na tom si zakladáme. Ale predstavte si, že sa chcete v pokoji naraňajkovať a vedľa vás začne mamička na sedačke, alebo stole, prebaľovať a utierať svoje bábätko. To vás možno prejde aj chuť,“ uviedol pre idnes.cz majiteľ a šéfkuchár Martin Petrák. K zavedeniu týchto pravidiel ho priviedla opakujúca sa zlá skúsenosť. Ako zdôraznil, rodičom s deťmi nezakazujú prísť do ich bistra. Jednoducho len chcú zabrániť nevhodnému správaniu sa. 

Fotogaléria

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia