TOTO je ona, v detstve vám možno išla na nervy, no teraz...

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-10-27 17:35:00 |

Máte súrodenca? Ak ste vyrastali spolu v jednej domácnosti, tak ste si možno želali, aby sa niekam odsťahoval. Pozrite sa na dôvody, prečo môžete byť radi, ak máte sestru.

Mnoho detí totižto v detstve s ich súrodencami, až tak nevychádzalo. Samozrejme, sú prípady kedy sa v určitých domácnostiach vyskytli aj situácie, že si skutočne rozumeli.

Avšak, zo skúseností z praktického života je zrejmé, že existuje mnoho prípadov, kedy sa súrodenci často medzi sebou nepohodli. Hádali sa, bili sa, nechceli si požičiavať veci, kradli si veci navzájom.

Nedajbože, ak by ste ich požiadali aby sa o niečo podelili. Či už ste ako starostlivý rodič chceli, aby si medzi sebou vaše detičky rozdelili čokoládku alebo si požičali nejaký kúsok oblečenia, nedopadlo to zrejme najlepšie. Postupom času, keď ste vyrástli, ste si možno všimli, že mať súrodenca predsa len nemusí byť vôbec zlé. Ak máte medzi sebou celkom dobrý vzťah, tak viete, že vám môže v určitých veciach pomôcť. Čo samozrejme, je oveľa lepšie ako keby ste na všetky starosti sveta mali byť úplne sám.

V tomto článku sa sústredíme na niekoľko dôvodov, ktoré by vám mohli dopomôcť uvedomiť si, aká je vlastne výhoda, ak máte, napríklad sestru.

1. Starostlivosť, pomoc, emocionálna podpora

Jedným z benefitov toho, že máte sestru môže byť to, že vám poradí alebo pomôže s domácnosťou. Vo všeobecnosti sú dievčatá viac poriadkumilovné ako chlapci. Takže v tomto smere je vhodné sa na ne obracať. Ak máte svoju domácnosť a nestíhate s upratovaním, varením, prípadne neviete, aké dekorácie do bytu či domu vybrať - sestra je na to ideálnym pomocníkom. Samozrejme, netvrdíme, že má ona za vás všetko robiť. Avšak, pozvať ju na milú návštevu a podebatovať o takýchto príležitostných veciach nemusí byť vôbec na škodu.

Napríklad, ak bývate blízko a je dobrá kuchárka a vám sa nechce variť, môžete si takto vzájomne pomôcť. Rovnako aj v prípade, že máte malé detičky a chcete, aby vám ich postrážila. Hoci, ak aj nebývate pri sebe blízko, je možné sa o veciach poradiť aj na diaľku. Nikdy neviete, či práve jej životné skúsenosti, ktoré si prežila nebudú niekedy pre vás výstrahou čomu sa vyvarovať alebo práve naopak, z čoho si brať príklad. Ak nemáte medzi sebou práve najlepší vzťah, skúste prejaviť iniciatívu, aby ste si boli bližší. V prípade, že sa v živote vyskytnú i partnerské problémy, práve sestra môže byť tou osobou, ktorá vás emočne podporí.

2. Parťáčka, kamarátka, spoločníčka v biznise

Kto povedal, že práve sestra nemôže byť vhodnou kandidátkou na dobrú zábavu? Hoci, každý človek je iný, ona vás zrejme veľmi dobre pozná. Takže, pravdepodobne by vás snáď neokradla, keď sa náhodne ocitnete niekde pripitý/á pri ľuďoch, ktorých ste len nedávno spoznali. Možno, by sa neobávali sa o to pokúsiť, prípadne vám spôsobiť inú škodu. Vždy je preto lepšie mať pri sebe niekoho, komu môžete plne dôverovať a na koho sa môžete spoľahnúť.

Keď súrodenci vyrastú, často sa stáva že si medzi sebou vytvoria veľmi silné puto a komunikujú takto dlhodobo aj keď žijú každý niekde inde. Zatiaľ čo v detstve ste sa skôr hádavali, v dospelosti sa zo sestry stane pravdepodobne aj kamarátka, s ktorou môžete rozoberať rôzne debaty. Od nádejných partnerov, až po make-up. Existujú aj prípady, kedy sa súrodenci pustili aj do spoločného podnikania.

3. Poradkyňa, psychologička, vizážistka

Dievčatá bývajú v komunikácii otvorenejšie, ako chlapci. Nie je ťažké si všimnúť, ktorý chlapec sa im páči, ktorý parfém majú v láske či aký štýl obliekania preferujú. V prípade, že plánujete v živote urobiť nejakú zmenu, sestra vám môže poradiť čo najlepšie.

Napríklad, či ide o oblečenie, ktoré sa vám hodí alebo či sa len spýtate, aký má názor na váš nový milostný objav. Hoci, dievčatá rozprávajú viac ako chlapci, sú taktiež aj dobré pozorovateľky a keď je to potrebné, neváhajú a vypočujú si, čo blízkeho človeka trápi. Taktiež sú ochotné vám poradiť, no často od nich dostať najmä odporúčania, rady, ako to. Namiesto toho, aby vám pomohli vyniesť ťažký kus nábytku. Hoci, ani to nie je úplne vylúčené. 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia