8 celebrít, ktoré si nevedia vynachváliť vzťahové rodičovstvo

8 celebrít, ktoré si
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-09-10 08:00:00 |

Hitovka, ktorá predstavuje návrat k inštinktívnemu správaniu našich predkov. Reč je o vzťahovom rodičovstve, teda spôsobe výchovy, ktorej holduje čoraz viac známych tvárí.

Vzťahové rodičovstvo sa zameriava na výchovu, kde je veľmi dôležitý vzťah rodičov k ich dieťatku. Vyzdvihuje, aký nepostrádateľný je v živote ratolesti jeho rodič.

Každý chce pre svoje deti len to najlepšie, pričom existuje veľa spôsobov, ako pristupovať k ich výchove. Spomínaná metóda je veľmi populárna, o čom svedčia mnohé známe celebrity, ktoré si ju veľmi pochvaľujú. Niet sa čomu čudovať. Ide totiž o prístup, ktorý oceňuje fyzickú blízkosť a vysokú emocionálnu citlivosť a starostlivosť k dieťaťu. Práve tento spôsob sa považuje za ideálny, čo sa týka vychovy nezávislého a empatického dieťaťa, ktoré sa cíti v bezpečí. Jednoducho povedané, rodič má silné puto s dieťaťom. 

Webový portál brightside.com sa podelil o názory celebrít, ktoré otvorili otázku vzťahového rodičovstva. Pozrite sa na 8 mamičiek, ktoré sú najväčšími fanúšikmi metódy, založenej na 5 princípoch: pôrodné spojenie, dojčenie, nosenie detí, zdieľanie postele a byť citlivý k deťom.

Angelina Jolie

Hoci je 47-ročná hollywoodska herečka zaneprázdnená svojimi aktivitami popri herectve, na svoje deti nezabúda a jej blízky vzťah k nim je samozrejmosťou. V roku 2007 sa Jolie priznala, že jej tretie adoptované dieťa Pax spal v posteli s ňou a vtedajším partnerom Bradom Pittom. Potom dodala, že vedľa nej spával aj jej najstarší syn. Aby toho nebolo málo, herečka tiež prezradila, že v nedeľu mávali “rodinný spánok‘‘, čo znamená, že všetci spali spolu. 

Mayim Bialik

Táto 46-ročná herečka, ktorá má 2 chlapcov, otvorene podporuje dlhodobé dojčenie. Dokonca povedala, že svojho najmladšieho syna dojčila až 4 roky a 3 mesiace a dodala, že mu tak zabezpečila tú najlepšiu výživu a starostlivosť. Bialik verí, že rodičia by mali počúvať svoje deti a umožniť im, aby sa vyjadrili, čo je jeden zo základných kameňov vzťahového rodičovstva. Podľa nej majú aj ratolesti právo vysloviť svoj názor. 

Alicia Silverstone

Prisahá na túto metódu výchovy, ktoré definuje ako “návrat k základom”. Reč je o 45-ročnej herečke, ktorá má 11-ročného syna. Keď mal 10 mesiacov, Silverstone sa priznala, že jeho jedlo zvykne najprv predžuť. Okrem toho vysvetlila, že pripútanosť k dieťaťu je nevyhnutná k tomu, aby mu pomohla „rozvinúť pocit spolupatričnosti.“

Tiež poznamenala: „Ste potravou, útechou, zábavou a vzdelávacím prostriedkom svojho dieťaťa. To všetko vás a vaše dieťa zblíži.''

Gwen Stefani

52-ročná speváčka je mamou 3 chlapcov. V roku 2011, keď malo jej prostredné dieťa 3 roky, Stefani prezradila, že nikdy nepremešká príležitosť spoločného spánku.

Vysvetlila: „Nechcem sa obzrieť späť a povedať: "Ó môj bože, nespala som vtedy so Zumom, pretože som bola príliš unavená, tak sa k nemu  túlim každý večer."

Alyssa Milano

49-ročná herečka, ktorá sa prvýkrát stala matkou v 38 rokoch, má syna a dcéru. Je veľkou zástankyňou dojčenia. Keď raz hovorila o ženskom tele, poznamenala, že svet zabudol na jeho „skutočnú funkciu“, ktorou je „kŕmiť deti“. Prezradila, že bolo ťažké, keď sa jej syn rozhodol odstaviť sám v 9 mesiacoch, pretože si myslela, že ho bude dojčiť aspoň 18 mesiacov.

Pink

42-ročná speváčka a skladateľka si taktiež užíva materské povinnosti.

Otvorene hovorí o výhodách vzťahového rodičovstva: „Na 100% podporujem túto metódu. Vďaka tomu mám šťastné a zdravé dievčatko.“

Keď hovorila o dojčení, vyhlásila, že je čas podporiť to, čo je skutočne zdravé.

Alanis Morissette

Aj táto 48-ročná speváčka a skladateľka, ktorá má 3 deti, je zástancom vzťahového rodičovstva vo všetkých jeho aspektoch. Sama zažila domáci pôrod, dojčenie a nosenie detí a dokonca o tom napísala aj blog. Morrissette verí, že ak je táto metóda aplikovaná dobre, rodičia sa tak vyhnú množstvu problémov, ktoré by mohli nastať v neskoršom živote dieťaťa. 

Salma Hayek

55-ročná herečka porodila svoje jediné dieťa, dcérku, vo veku 41 rokov. Ako sa priznala, dojčenie je „to najlepšie, čo môžete pre svoje dieťa urobiť“. Je taká veľká fanúšička dojčenia, že dokonca raz dojčila novorodenca inej ženy počas výletu.

Držiteľka Oscara vysvetlila: „Práve nedávno som odkojila svoju dcéru a keďže som mala ešte mlieko, dojčila som aj toto dieťa.“

Neskôr herečka dodala, že toto rozhodnutie bolo pokusom znížiť stigmu uvalenú na ženy pre ojčenie.


Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia