Deti vás ignorujú a vy si už neviete rady? Skúste toto!

Deti vás ignorujú a
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages,com
2021-04-20 13:30:00 |

Nemenovanej mame jedného dňa, keď zvýšeným hlasom deťom prikazovala upratať si po sebe neporiadok, skrsol v hlave geniálny nápad. Ocenili ho aj ďalší rodičia.

Mať deti je skvelé, ale nie je žiadnym tajomstvom, že aj rodičovstvo má svoje tienisté stránky. Môžeme mať tie najlepšie úmysly a myslieť to najlepšie ako sa dá, no neraz skončíme pri tom, že za deťmi neustále chodíme a hovorím im, čo majú robiť. Niet divu, že po čase zistíme, že nás vlastne ignorujú. Presne to si uvedomila mama, ktorá sa na facebookovej stránke Mum Junkie podelila o nápad, ako to zmeniť. A jej tip má úspech!

 „Normálne mi prišlo zle, keď som opäť raz počula svoj škriekajúci hlas. Aj mňa samu otravoval,“ zverila sa. „Je ti zle z tvojho vlastného hlasu? Toto je moja nová stratégia!!“ napísala v príspevku, v ktorom zdieľala niekoľko fotiek svojej metódy pasívno-agresívnej disciplíny.

Každá fotka obsahuje vec, ktorú dieťa odhodilo alebo nechalo na podlahe, ako napríklad špinavé ponožky, zubnú kefku či obal z čokoládovej tyčinky. Vedľa každej umiestnila papierik so sklamaným výrazom, ktorým dala deťom vedieť, že to nie je v poriadku. Tvrdí, že na to naozaj reagujú a upracú si po sebe s väčšou radosťou, ako keď sa postavila na prah izby a začala škriekať. Verí že časom už nebude potrebné prikladať k rozhádzaným veciam žiadne smutné či nahnevané tváre.

„Myslím, že by som to mohla použiť u mojich už takmer dospelých potomkov, ktorí si stále po sebe neupratujú,“ napísala jedna z tisícok komentujúcich. „Úžasný nápad, idem na to,“ pridala sa ďalšia. „Tak toto musím vyskúšať. Akurát sa obávam, že viac času mi zaberie umiestňovanie papierikov po celom dome, než zbieranie vecí, ktoré deti kade-tade porozhadzujú,“ zareagovala ďalšia.  „Funguje to aj na manželov?“ pýta sa vtipne ďalšia.

Nie všetci sú však presvedčení, že táto metóda by mohla u nich fungovať. „Moje deti by si to ani nevšimli, jednoducho by ignorovali aj papieriky so smutným smajlíkom, ako všetko,“ posťažovala sa jedna z komentujúcich. „No ja by som na to potrebovala tony papiera,“ napísala ďalšia. Jeden otec dal ostatným tip, ako to robí on: „Odfotím všetky poháre, taniere, obaly a ďalšie veci, ktoré zostali kade tade po dome a posielam to deťom ako sms správy.“

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia