8 top cieľov pre zdravý a spokojný život v roku 2018

8 top cieľov pre
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-01-08 00:30:44 |

Vedeli ste, že drvivá väčšina ľudí, ktorí si dávajú novoročné predsavzatia, zlyhá už vo februári? Ako dosiahnuť vysnívaný cieľ a nepoľaviť?

Poznáte to asi všetci. Každý rok si dáte predsavzatie, že začnete cvičiť, upravíte stravu, budete žiť lepšie a spokojnejšie. Aj sa prvé dni a týždne snažíte, ale prídu problémy v práci, v rodine, choroby a zrazu zistíte, že ste v posilňovni neboli mesiac a namiesto zdravého šalátu na večeru jete všetko, čo vám príde pod ruku, lebo ste celý deň nestíhali jesť. Ako vytrvať a nepoľaviť? Chcete ostať zdravá, fit, šťastná po celý rok? Prečítajte si osem cieľov na rok 2018, ktorými by ste sa mali riadiť a zvíťazíte.

Cieľ 1: Milujte svoje telo

Milujte svoje telo, je jedno či máte 30, či 50 rokov. Stará múdrosť hovorí, že vek nie je nič iné ako len číslo. Majte na pamäti, že v každom veku sa dajú robiť krásne veci, objavovať, navštevovať neznáme miesta. Nikdy nie je neskoro začať cvičiť jogu.  Výskum ukazuje, že ľudia vo veku 40 rokov a viac sa cítia šťastnejší a menej sa stresujú ako pred 20 rokmi. Užívajte si každú jednu vrásku.

Cieľ 2: Zosilnite

Ak začínate od začiatku, nenastavujte si nedosiahnuteľne ciele. Netreba sa nikam ponáhľať. Ak pridáte jedno opakovanie cvičenia každý týždeň, alebo si nájdete čas na dlhšiu prechádzku, pôjdete dobým smerom. Nebojte sa zodvihnúť činky. Je to obzvlášť dôležité pre ženy vo veku 40 a viac rokov, pretože silové cvičenie pomáha udržiavať svalovú hmotu, ktorej začína v tomto veku ubúdať.

Cieľ 3: Kráčajte

Pod vianočným stromčekom ste si našli FitBit, alebo iný prístroj na sledovanie kondície? Neviete sa rozhodnúť, koľko krokov bude váš denný gól? Verte či nie, ale odborníci tvrdia, že človek potrebuje urobiť za deň 10 tisíc krokov, aby bol zdravý. Chôdza prispieva k zníženiu krvného tlaku, rizika srdcového infarktu, zlepší vám náladu a dokonca zabraňuje strate pamäti.

Cieľ 4: Schudnite, ak to potrebujete

Priznajte sa. Koľkí z vás si dali ako novoročné predsavzatie, že schudnú? Tak začnite hneď. Zamerajte sa nie na to, čo musíte obetovať, ale na to, čo získate. Pevné zdravie! Na začiatok postačí, keď si k obedu a večeri pridáte viac čerstvej zeleniny a prílohu si naložíte len polovičnú. Večer si doprajte krátku prechádzku.

Cieľ 5: Jedzte dobre

Roku 2017 sa niesol v znamení paleo a keto diét. Odborníci predpokladajú, že tento rok dajú ľudia prednosť zdravým potravinám a nákupom na farmách a u drobných poľnohospodárov. Zaraďte do svojho jedálnička zdravé potraviny, veľa ovocia, zeleniny v bio kvalite, strukoviny, vajíčka, ryby, orechy. Okrem toho, že sa budete cítiť zdravo, podporíte činnosť mozgu, znížite možný zápal v tele. Plánovanie jedálnička dopredu udrží vaše pokušenie na uzde.

Cieľ 6: Predíďte chorobám a zraneniam

Aby ste mohli pokračovať vo svojom boji, musíte byť zdraví. Ak vás trápi vysoký krvný tlak je najvyšší čas s ním zatočiť a to úpravou stravy a športovaním. Ohroziť vás môžu taktiež kožné ochorenia, bolesť kĺbov a chodidiel a hormonálna nerovnováha. Nezabúdajte na starostlivosť o duševné zdravie.

Cieľ 7: Začnite behať

Že nenávidíte behanie? Tak začnite rýchlou chôdzou a postupne pridávajte na tempe. Myslite na to ako na investíciu na dlhovekosť. Už jedna hodina behu podľa Runner's World predlžuje váš život o sedem hodín. Okrem toho posilňuje kolená, zlepšuje náladu a zvyšuje vitalitu.

Cieľ 8: Buďte šťastní

Pravdou je, že šťastie je stav bytia. Čím viac ste závislí na vonkajších faktoroch, aby ste boli šťastní, tým skôr ste sklamaní, pretože šťastie je vnútorná záležitosť. Ľudia si dávajú predsavzatia, že chcú byť šťastnejší, žiť na plno, smiať sa viac. Dobrou správou je, že mozog sa dá skutočne natrénovať, aby ste boli optimistickejší. Najlepší spôsob ako začať je, že budete vďační.

Prečítajte si:

Týchto 6 vecí pre deti nikdy nerobte: Zmena vás prekvapí

Mentálne silní rodičia robia týchto 13 vecí


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia