Neriešte náš cumeľ, odkazuje David Beckham kritikom

Neriešte náš cumeľ, odkazuje
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2015-08-13 13:30:41 |

Články v médiách nenechávajú bývalého svetoznámeho futbalistu a manžela exspajsky Victorie Beckham chladným. A najmä tie, ktoré sa „obujú“ do jeho potomstva...

David Beckham už možno fanúšikom britského denníka Daily Mail nebude. Tento týždeň v ňom totiž skritizovali jeho rodičovské techniky. Teda, najmä to, že dovolí vyše štvorročnej dcérke Harper ešte stále nosiť cumeľ. Práve s týmto doplnkom sa totiž v týchto dňoch podarilo hviezdneho otecka s milovanou dcérkou odfotiť. Nechýbal ani varovný titulok, že Beckhamovci ohrozujú zdravie Harperinho chrupu, keď ju nechajú používať cumeľ.

„Prečo si ľudia myslia, že majú právo kritizovať rodičov a ich deti bez toho, aby poznali všetky okolnosti?“ pýta sa. „Každý, kto má deti, vie, že keď sa necítia dobre alebo majú horúčku, urobí všetko pre to, aby ich potešil a väčšinou sa to podarí vďaka cumľu. Takže tí, ktorí kritizujú, by mali najprv porozmýšľať nad tým, čo hovoria o deťoch iných ľudí, lebo v skutočnosti nemáte žiadne právo kritizovať ma ako rodiča...“.

Aj keď s týmto Davidovým vyhlásením súhlasiť nemusíme, určite má v mnohom pravdu pravdu. Každý by sa mal v prvom rade pozerať do „vlastného hniezda“, a nie kritizovať ostatných.

(V Harperinom cumli nevidí až taký problém ani hviezdna mama Victoria)

O tom, že bývalý futbalista, ktorý po skončení kariéry venuje všetok čas deťom, je super oteckom,  svedčí aj to, že začiatkom leta neváhal a k svojim tetovaniam pripojil aj tetovačku mimoňa. Tú mu „vytetovala“ alebo presnejšie prilepila na ruku osobne Harper.

 

Cumeľ áno alebo nie?

Odborníci naozaj cumeľ deťom neodporúčajú, no zdá sa, že v skutočnosti nenarobí tento „upokojovač“ toľko škody, ako sa hovorí. Ak ho rodičia nenamáčajú do medu či cukru, zdravie chrupu nepoškodí. N a druhej strane, cmúľanie cumľa podporuje otvorený skus, teda otváranie sa zubov, ktoré vytvárajú priestor pre cumeľ, u niektorých detí zase napríklad pre palec. A toto môže mať za následok problémy so správnym vývojom reči. Cumeľ by najmä z tohto dôvodu nemali deti po prvom roku veku nosiť. Ak však máte doma cumľového „závisláka“, nemusíte vešať hlavu. Odborníci upokojujú, že najneskôr po vyrastení trvalých zubov by sa to malo zmeniť.

V cumli vidia problém aj laktačné poradkyne, podľa ktorých to negatívne ovplyvňuje dojčenie. Bábätko, ktoré si naň zvykne, je už lenivé prisať sa na prsník a ťahať si mliečko. Mnohé maminy však tvrdia, že aj napriek „cumlíkovaniu“ bez problémov dojčili.

Na záver možno skonštatovať, že neexistuje jednoznačné áno ani nie za cumeľ a je iba na rodičoch, či ho bábätku dajú, resp. či bude mať ono záujem a ako dlho ho bude používať. Najčastejšie je to do roka, no mnohí rodičia sa začínajú odúčaním zaoberať okolo tretieho roku života.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Celebritní tatinovia, ktorí "stoja za to"

Najštýlovejšie deti, ktoré udávajú tón v Hollywoode

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk, Twitter, Instagram
Zdroj: huffingtonpost.com, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia