Dietológ radí: Viete, ktoré mlieko je pre zdravie najvhodnejšie?

Dietológ radí: Viete, ktoré
Ilustračné foto Gettyimages
Zdroj: gettyimages.com
2023-06-04 14:00:00 |

Pre zdravý organizmus je podstatné prijímať výživnú stravu. Dietológ žijúci v zahraničí prezradil, ktoré mlieko je pre dospelého jedinca najprospešnejšie.

Doktor Duane Mellor, ktorý v súčasnosti patrí k významným a oceňovaným britským dietológom, uviedol v súvislosti s problematikou vhodnosti mlieka pre zdravie niekoľko skutočností pre MailOnline. V rámci dostupných mliek je podľa neho pre zdravie dospelých ľudí vzhľadom na obsah dôležitých živín najdôležitejšie práve kravské mlieko. „V kravskom mlieku je cukor iba laktóza, ktorá sa pomaly trávi, zatiaľ čo alternatívy rastlinného mlieka možno osladiť ovocnou šťavou alebo pridaným cukrom. Pridané cukry majú tendenciu sa rýchlo tráviť, a preto sa považujú za menej zdravé,“ podotkol doktor Mellor.

V súčasnosti sa do pozornosti ľudí dostávajú informácie, ktoré podporujú zdravý životný štýl, či už ide o stravovanie, cvičenie či psychickú rovnováhu. Nielen pre dospelých, ale rovnako pre dieťatko je potrebné prijať výživu, ktorá sa v rannom štádiu jeho života tvorí formou konzumácie materského mlieka. Dojčenie je prirodzenou súčasťou života a nie je žiadnym prekvapením, že práve vďaka tomuto spôsobu prijatia materského mlieka si dieťatko aj takto dokáže s matkou budovať bližší vzťah.

Podľa medializovaných informácií v roku 2023 pribudlo na svet viacero malých detských ratolestí aj medzi slovenskými celebritami. Nedávno, 1. júna 2023 sme si pripomenuli Medzinárodný deň detí, keď pravdepodobne viacerí rodičia uvažovali, ako deťom spestriť tento deň. Rola rodičia patrí bez pochýb k najkrajším, hoci sa v živote vyskytnú aj situácie, ktoré môžu byť náročné. Preto je však potrebné dbať nielen o svoje fyzické, ale i psychické zdravie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Autor: © Zoznam/zk
Zdroj: DailyMail

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia