Pre dojčenie sa stretáva s krutými reakciami, no neodradilo ju to

Pre dojčenie sa stretáva
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram/hebreastmilkqueen
2020-11-03 11:45:00 |

Nedojčíte, zle je. Dojčíte dlhšie ako je obvyklé, tiež je zle. Amy McGlade, pôrodná asistentka z austrálskeho Adelaide nechápe, koľko zloby je medzi ľuďmi.

Štvornásobná mama, ktorá každé zo svojich detí dojčí tak dlho, ako si samo určí, zdieľa svoje skúsenosti a postrehy na sociálnych sieťach. Jej cieľom je odtabuizovať dojčenie. Okrem povzbudzujúcich či pozitívnych reakcií sa však stretáva aj s veľmi krutými komentármi, ktoré jej ľudia posielajú a rozhodla sa na ne reagovať.

Tridsaťpäťročná žena je na sociálnych sieťach známa ako „kráľovná materského mlieka“. Fotografie svojej cesty za dojčením všetkých štyroch potomkov zdieľa už šesť rokov. Na Instagrame má vyše 50 000 sledovateľov, ktorí ju často žiadajú o radu a podporu.

Ako vysvetlila v rozhovore pre portál Kidspot.com.au, zdieľaním svojho života online cíti, ako keby pozývala ľudí k sebe domov. „Pozývam ľudí do svojho domova, zdieľam svoje deti, rodinu a svoj život a dúfam, že budete láskaví. Ale posmievanie sa mojím deťom a ich slovné napádanie nie je v poriadku,“ povedala. Priznala, že nenávistné, agresívne či uštipačné komentáre maže a blokuje, no stále sa objavujú nové a nové. Vyčítajú jej najmä to, že svoje deti dojčí pridlho. Jej dcérke dokonca vulgárne nadávajú a komentár, že vyzerá ako hroch, patrí k tým najmiernejším. Suchú nitku nenechávajú ani na jednom dieťati „Hovoria, že sú tučné a je to moja chyba. Alebo že deti dlhým dojčením kazím po psychickej stránke. Myslia si, že im škodím,“ posťažovala sa.

„Pre každého je v poriadku, keď dojčíte malé dieťa, ale s pribúdajúcim vekom ľudia očakávajú, že sa dieťa presunie na kravské mlieko alebo fľašu. Nechápu, že dojčené môže byť aj dieťa so zubami, ktoré už rozpráva alebo chodí. Čakajú, že s dojčením prestaneš. Pre niektorých je to kontroverzná téma, nie sú zvyknutí to vidieť a preto tak reagujú,“ myslí si.

Amy si už zvykla na „trollov“, no stále ju nepríjemne prekvapí, keď sa ku kritike uchýli iná mama. Ona je presvedčená, že každá žena, ktorá dojčí, by mala byť na seba hrdá. „Je to jediný spôsob, ako môže byť dojčenie považované za nielen bežné, ale aj celkom v pohode. Dojčenie je potrebné chápať tak, aby mu bolo porozumené. Keď to nevidíme, nikdy tomu nebudeme rozumieť," dodáva a je rozhodnutá aj napriek krutosti, s ktorou sa pre svoje fotky a názory stretáva, pokračovať v tom naďalej. Nad vodou ju držia mamičky, ktoré sa s hrdosťou tiež pochvália fotkami, na ktorých sú zachytené počas dojčenia.

Fotogaléria

Instagram/ thebreastmilkqueen
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia