Keď to príde, tak to príde: Pozrite sa, kde tieto mamy dojčili

Keď to príde, tak
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-04-15 13:30:00 |

Dojčenie je azda tá najprirodzenejšia vec na svete. Hlad sa však neozve vždy len doma, ale aj úplne inde...

Modelka Mara Martin vzala na prehliadku plaviek Sports Illustrated Swimsuit, ktorá sa konala v Miami, aj svoju päťmesačnú dcéru. Pôvodne mala dievčatko len držať v náručí, lenže vo chvíli, keď s ňou vyšla na mólo, maličká začala byť hladná. A tak jej mame neostávalo nič iné, len sa rozhodnúť: Nechať ju plakať alebo ju nadojčiť? Materský inštinkt zvíťazil a Mara sa tak stala vôbec prvou modelkou, ktorá kedy dojčila na prehliadkovom móle. A zožala za to aj potlesk. S dojčením pokračovala aj naďalej a vznikli krásne fotografie.

Ďalšou veľmi zaujímavou dámou a mamou je senátorka Larissa Waters. Austrálska politička pre zmenu dojčila v parlamente. Do práce sa vrátila len pár dní po pôrode s malým bábätkom v náručí, pretože sa chcela zúčastniť dôležitého hlasovania. Lenže práve v momente, keď hovorila o chorobe čiernych pľúc, o stave, ktorý postihuje uhoľných baníkov, práve vtedy dostala jej maličká princezná chuť na mlieko. Larissa neváhala a priamo na mieste ju nadojčila. „Som tak pyšná, že moja dcéra Alia je prvé dieťa, ktoré bolo nadojčené v parlamente! Potrebujeme tu viac žien a rodičov," napísala senátorka na sociálnu sieť a pridala "dojčiacu fotku". 

V minulosti nadojčila bábätko počas príhovoru v národnom parlamente islandská poslankyňa Unnur Bra Konráðsdóttir. S dcérkou pri prsníku zvládla v pokoji vysvetliť aj svoj hlas pri riešení novej legislatívy týkajúcej sa imigrácie. "Keď musíš, tak musíš," povedala vtedy bez ostychu pre agentúru AFP. „Ona bola hladná a ja som nečakala, že pôjdem dopredu rečniť. Potom ma jeden z politikov vyzval, aby som išla dopredu a odpovedala na otázku, ku ktorej som mala odpoveď. Mohla som dieťa nechať plakať poslankyni sediacej vedľa mňa alebo si ju jednoducho vziať so sebou,“ opísala neskôr vzniknutú situáciu. 

Pokusy zobrať dieťa do parlamentu boli aj na Slovensku, no mamy neuspeli. V apríli 2016 vtedajšiu poslankyňu Simonu Petrík, ktorá sa rozhodla prísť do práce s bábätkom, vypoklonkovali zamestnanci Národnej rady SR s tým, že deti do parlamentu nepatria. S nepochopením sa stretla aj expodprededníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá pár dní po pôrode syna potrebovala viesť schôdzu, no musela tak urobiť bez dieťaťa.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: independent.co.uk, telegraph.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia