Mama sa nestačila diviť, čo robí opatrovateľka s jej dieťaťom

Mama sa nestačila diviť,
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: gettyimages.com
2019-03-06 08:30:51 |

Nájsť spoľahlivú opatrovateľku, ktorej môžete dôverovať, nie je jednoduché. Jedna mama bola presvedčená, že vyhrala jackpot, keď na jednu takú narazila...

Mladá žena mala výborné referencie a odporúčania. Bola dvojnásobnou mamou a vo svojom centre sa starala o deti do päť rokov. Zdalo sa, že pre toto poslanie žije. Ukázalo sa však, že asi až príliš... Prečo?

Keďže spomínaná mama hľadajúca opatrovateľku bola na adoptovanú dcérku sama a musela nastúpiť do roboty, kŕmila ju umelým mliekom. Okrem toho, že sa jej laktácia nespustila, keďže dieťatko neporodila, nevnímala ako veľkú tragédiu to, že mu dáva umelé mlieko.

„Ty jej dávaš toto?“ nedalo to opatrovateľke, ktorá so značným zhnusením fľašu s pripraveným mliekom od mamy zobrala. Mama bábätka sa nad tým nejako nepozastavila, aj keď sa jej nepáčil vyčítavý tón babysitterky. Je to predsa jej dieťa a jej rozhodnutie.

O dva mesiace neskôr sa jej tento, na pohľad nevinný incident, premietol v hlave nanovo. Bolo to v piatok, keď sa jej podarilo odísť z práce skôr a tešila sa na svoju malú princeznú. Keď vošla do centra, v ktorom sa opatrovateľka o deti starala, nemohla uveriť vlastným očiam. „Tá žena práve dojčila moje dieťa. Prišla som k nej, zobrala si malú a spýtala som sa jej, či sa zbláznila,“ opisuje na stránke slate.com nepríjemný zážitok. Ako hovorí, bola v úplnom šoku.

Opatrovateľka sa na ňu namiesto ospravedlnenia oborila a povedala, že by jej mala za niekoľkomesačnú starostlivosť a ochranu jej dcéry pred chemikáliami v umelom mlieku poďakovať. „V tej chvíli som schytila svoju tašku s plienkami a vecami pre malú a odišla som,“ dodala znechutená mama. Ako napísala, proti dojčeniu samozrejme nič nemá, ale nezdá sa jej normálne, aby opatrovateľka svojvoľne dojčila jej dieťa bez toho, aby sa na tom dohodli. Dcérku k opatrovateľke už nikdy neodniesla, no svojim príspevkom chcela upozorniť rodičov na to, čo sa môže stať.

V komentároch vyjadrili s mamou súhlas aj mnohé ženy, ktoré sú zástankyňami dojčenia.  V tomto prípade totiž nejde o dojčenie ako také, ale o porušenie dôvery.

Prečítajte si tiež:

Žena dojčí nielen svojho syna, ale aj syna kamarátky

Dojčenie: Nechutná či bezhranične milujúca?

 


 

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia