V parlamente sa po prvýkrát dojčilo

V parlamente sa po
Ilustračné foto
Zdroj: Twitter
2017-05-11 13:50:28 |

Senátorka Larissa Waters prepísala v utorok austrálsku politickú históriu, keď sa stala prvou ženou dojčiacou v parlamente.

Dojčenie počas rokovania či prítomnosť bábätka na zasadnutí parlamentu je horúcou témou aj u nás. Vlani rozvírila hladinu poslankyňa Simona Petrik (nezaradená), ktorá riešila to, že ju nevpustili do rokovacej sály so šesťmesačnou dcérou Zorkou v šatke a o niečo neskôr podpredsedníčka Národnej rady Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), ktorú zase vraj nútili päť dní po pôrode viesť rokovanie pléna.  


Odborník varuje mamičky pred skorým návratom do práce: Ihneď po pôrode je to riziko


Larissa Waters z austrálskeho Queenslandu bola úspešnejšia ako naše poslankyne a reálne sa jej podarilo prepísať austrálsku politickú históriu. Stala sa prvou političkou – matkou, ktorá si priniesla malú dcérku do parlamentu na hlasovanie o Zelených a dojčila ju tam. „Som hrdá na to, že moja dcéra Alia Joy je prvým dieťaťom, ktoré bolo dojčené vo federálnom parlamente! Potrebujeme viac pracovných miest, ktoré sú priateľské k rodine, flexibilné pracoviská a cenovo dostupnú starostlivosť o deti pre všetkých,“ napísala Watters na Twitteri.

Poslankyňa sa vrátila do práce 10 týždňov po pôrode svojej druhej dcérky a plne využíva pravidlá dojčenia, ktoré pomohla vlani rozšíriť. Dojčenie v parlamente bolo povolené už aj predtým, vlani však spresnili pravidlá a tiež pribudli v parlamente miesta, kde sa môžu poslankyne o svoje bábätká starať.

Ukazuje to na výraznú zmenu v politike austrálskeho parlamentu, z ktorého pred ôsmimi rokmi vypoklonkovali poslankyňu Sarah Hanson-Young s dvojročnou dcérkou Koru. Tá vtedy nemala v pláne naháňať politické body alebo prezentovať myšlienku dojčenia, len jej jednoducho na poslednú chvíľu padlo opatrovanie dieťaťa a bolo dôležité, aby sa zúčastnila na hlasovaní. 

Prečítajte si tiež:

Aj "prehnané" dojčenie môže uškodiť

7 tipov, ako sa zbaviť tehotenských kíl

 

Fotogaléria


Foto: Twitter
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia