Vyberáme darček pre dvojročné batoľa

Vyberáme darček pre dvojročné
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-03-08 12:30:59 |

Parí sa vám z hlavy pri premýšľaní o vhodnom darčeku pre dvojročného drobca? Poradíme vám.

Deti v tomto veku prekypujú energiou a zvedavosťou, takže sa zamerajte na darčeky, ktoré upútajú ich pozornosť. Dvojroční drobci sú už veľmi mobilní a zaujímajú sa o hračky, ktoré sa dajú stláčať, ťahať či tlačiť, rovnako vzrušujúce sú veci, ktoré zamestnávajú ich myseľ. Určite neurobíte chybu, ak dieťatku venujete nejaké zvieratko, ktoré bude vďaka ťahaniu na motúziku alebo počas tlačenia napríklad mávať krídlami alebo robiť iné pohyby. Dievčatá určite poteší kočík s bábikou, chlapcovi môžete vybrať miniatúrny nákupný vozík či malý fúrik. Tak ako dievčatá nikdy nemajú dosť bábik, chlapca vždy potešíte autíčkom. Ideálnou voľbou sú tiež jednoduché kocky, veľké puzzle alebo stavebné bloky.

 

Trojkolka

Radosť bude mať dvojročné dieťa z trojkolky, vďaka ktorej si buduje zmysel pre nezávislosť. Dôležité je vybrať čo najstabilnejšiu a s nastaviteľným sedadlom. Najlepšou voľbou sú trojkolky s odnímateľným madlom. Keď je dieťa unavené, jednoducho prevezme kontrolu nad trojkolkou rodič.

Výtvarné potreby

Druhé narodeniny sú najvyšším časom podporiť umelecké cítenie u detí. Žiadnemu drobčekovi by preto nemali chýbať farbičky, papiere a rôzne výtvarné pomôcky. Najlepšie sú trojhranné farbičky, ktoré sa deťom dobre držia v malých prstíkoch. Dbajte najmä na to, aby všetky farbičky a farby, ktoré dieťaťu kúpite, boli netoxické.

Zmenšený reálny svet

Batoľatá sa rady hrajú s plastovým ovocím, zeleninou, hrncami či lopatkami. Detskú kuchynku môžete kúpiť rovnako dievčatku aj chlapcovi. Rozhodnúť sa môžete tiež pre detskú pokladnicu, podobnú tej, akú vídavajú v naozajstných obchodoch.

Hračky do piesku

Ktoré dieťa by nemilovalo piesok? Detstvo bez vedierka, lopatky, formičiek či sitka na piesok si snáď ani nevieme predstaviť. Či už sa rozhodujete pre darček pre svoju ratolesť alebo idete na oslavu, sada do piesku si nájde miesto vždy. Formičiek a vedierok nie je nikdy dosť. Určite potešíte aj nakladačom, v ktorom je možné hračky či piesok voziť.

Knihy

Kniha je vhodným darom v každom veku. Ak vyberáte knihu pre dvojročné batoľa, vsaďte na takú, ktorá okrem farebných obrázkov obsahuje aj krátke príbehy.

Hračky do vane

Hračky do vane patria do rovnakej kategórie ako hračky do piesku. Nikdy ich  nie je dosť, lebo pre častý kontakt s vodou ich treba obmieňať. Aj keď výrobcovia deklarujú dokonalé materiály, z ktorých sú vyrobené, hračky do vane zvykne napadnúť pleseň a vtedy ich bez milosti vyhoďte.

Veľké stavebné bloky, puzzle, skladačky

Obľúbené veľké stavebné bloky by malo mať každé dieťa. Vďaka nim rozvíja svoje rozumové aj motorické schopnosti. Pri dvojročných deťoch je potrebné vybrať väčšie, aby ste sa vyhli riziku udusenia. Rovnako tak sa rozhodujte pri výbere puzzlí a rôznych skladačiek, ktoré možno do seba vkladať, triediť podľa farieb, tvaru, veľkosti a podobne. Vhodnými motívmi na kockách a puzzlách sú zvieratká, dopravné prostriedky a ďalšie veci, ktoré sú súčasťou bežného života dieťaťa.

 

Nabudúce: Vyberáme darček pre trojročné dieťa

 

Inšpirujte sa detskými hračkami za akciové ceny. Lacnejšie než v kamenných obchodoch>>


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia