Millie - dievčatko, ktoré sa narodilo s črevami vonku

Millie - dievčatko, ktoré
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2021-11-08 15:00:00 |

Bolo to ako nočná mora. Laura (24) už od 12. týždňa tehotenstva vedela, že jej dieťatko nepríde na svet zdravé. Rozhodla sa mu však dať šancu

Lekári Laure a Adamovi (30) pri ultrazvuku v 12. týždni oznámili, že dieťatko v Laurinom brušku má zriedkavú chybu, tzv. gastroschízu. Znamenalo to, že sa narodí s črevami mimo brušnej dutiny. Tá predstava bola veľmi nepríjemná. „Celý môj svet sa zastavil,“ opisuje Laura prvý pocit po oznámení krutej diagnózy. Do úvahy prichádzal aj možnosť ukončiť zo zdravotných dôvodov tehotenstvo, no mladí rodičia sa rozhodli dať drobčekovi šancu. Najmä po tom, ako ich lekári uistili, že i keď ide o zriedkavú diagnózu, je pri nej vysoká miera prežitia a črevá dokážu preložiť dovnútra.

„Keď sa na ňu pozriete teraz, nikdy by ste si nepomysleli, čím všetkým si prešla,“ hovorí Laura o svojej 11-mesačnej dcérke, ktorá v decembri oslávi prvé narodeniny. Millie sa narodila 11. decembra 11 minút po 11:00. „Vždy som si myslela, že 11 je šťastné číslo, teraz som o tom úplne presvedčená,“ podotkla Laura.

Mladá mamina rodila prostredníctvom plánovaného cisárskeho rezu a za niekoľko hodín vložili dcérkine črevá do jej tela. „Keď sa narodila, zabalili jej odokryté orgány do fólie a dovolili mi ju chvíľu podržať, čo som po všetkých tých mesiacoch starostí potrebovala," opisuje Laura ich prvé stretnutie. Millie potom podstúpila reverznú operáciu na vloženie tenkého a hrubého čreva do brušnej dutiny v detskej nemocnici Alder Hey v Liverpoole. Našťastie neprišlo k žiadne komplikácii. Ako následok dievčatku zostal mierne vyvýšený pupok a to, že zatiaľ rastie pomalšie ako jej rovesníci.  

„Snažíme sa ju nerozmaznávať, ale chceme urobiť všetko, čo môžeme, aby sme ju ochránili. Je dokonalá vo všetkých smeroch,“ dodáva vďačná Laura, pre ktorú je každý deň po boku dcérky zázrakom.

Fotogaléria

profimedia.sk
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia