Ukladanie bábätka do postieľky: Toto nikdy nerobte!

Ukladanie bábätka do postieľky:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-09-15 09:30:00 |

Organizácia Safe Sleep ABC zdvíha varovný prst a upozorňuje na jeden problém, s ktorým sa stretávajú u mnohých rodičov pri ukladaní bábätiek na spánok.

Na sociálnej sieti TikTok zverejnili video ako dôkaz, čo sa môže stať, ak uložíte dieťa do postieľky s nejakým predmetom, píše dailystar.co.uk. Možno vidieť novorodenca, ako leží vedľa menšej prikrývky. Každý by povedal, že sa nemôže nič stať. Opak je pravdou! Počas spánku sa dieťa prevráti na bok, no takým spôsobom, že si pritiahne prikrývku k sebe. Bohužiaľ, o chvíľu sa začne dusiť. Užívatelia TikToku tak môžu počuť spod prikrývky len vzlyky novorodenca.

Hoci sa snaží mávať rukami a nohami, aby sa vyslobodilo, nedarí sa mu to. Našťastie, všimnú si to rodičia, ktorí prikrývku dajú nabok a vyslobodia ho, aj keď táto časť už nie je vo videu.

Video sa stalo veľmi populárnym. Pozreli si ho milióny užívateľov sociálnej siete, ktorí ďakovali organizácii za jeho zverejnenie. „Poučenie. Myslite na bezpečnosť dieťaťa,“ odkázal jeden užívateľ TikToku v reakcii na video. „Spôsob, akým dieťa panikári, mi trhá srdce,“ neskrýval svoje pocity ďalší z nich.

Vďaka videu môžu mnohí rodičia predísť zbytočnému nešťastiu. Podľa charitatívnej organizácie Lullaby Trust sa treba vyhnúť nechávaniu hračiek a iných predmetov v detskej postieľke, zatiaľ čo dieťa spí.

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia