Táto krásavica sa po narodení vošla do dlane

Táto krásavica sa po
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Profimedia.sk
2019-06-03 00:25:43 |

San Diego v Kalifornii a koniec koncov celý svet zažil, že aj zázraky sa dejú. Niet pochýb, veď aj samotné počatie je zázrak.

Saybie sa narodila v 23. týždni tehotenstva v decembri 2018. Vážila 245 gramov, čo je váha veľkého jablka. Podľa nemocnice Sharp Mary Birch je Saybie najmenšie dieťa na svete, ktoré prežilo.

A prečo Saybie? Dievčatko dostalo túto prezývku od nemocničného personálu v San Diegu. Lekári povedali otcovi, že bude môcť byť približne hodinu so svojou dcérkou, kým zomrie. Ale z hodiny boli zrazu dve, z nich bol potom deň a z neho týždeň.

„Po ťažkých tehotenských komplikáciách matka Saybie porodila cisárskym rezom v 23. týždni plus 3 dni," vysvetlili zástupcovia nemocnice na tlačovej konferencii. Lekári povedali, že predčasné narodenie bolo nevyhnutné, keď zistili, že dieťa nepriberá a život jeho matky bol bezprostredne ohrozený. Mamičke bola diagnostikovaná preeklampsia - tehotenská komplikácia zahŕňajúca vysoký krvný tlak, ktorý môže spôsobiť fatálne následky ako pre matku, tak aj pre dieťa. "Stále som im hovorila, že moje maličké dievčatko neprežije, že nemá šancu v 23 týždni," povedala matka, ktorá sa rozhodla zostať v anonymite.

Sestra, ktorá sa starala o Saybie, povedala, že jej zotavenie a prepustenie je "zázrakom". Bola tak malá, že mohla „zapadnúť do dlaní“, povedala sestrička. Jej prežitie lekári pripisujú skutočnosti, že po narodení nemala žiadne vážne komplikácie.

Po piatich mesiacoch na jednotke intenzívnej starostlivosti prepustili Saybie začiatkom mája 2019 domov, keď vážila dva kilogramy. Rodina povolila zverejnenie jej príbehu, ale chce zostať v anonymite.

Prečítajte si tiež:

Tento smejo sa narodil takmer bez kože

Viete že? 9 neuveriteľných faktov o novorodeniatkach

 


Foto: profimedia.sk, facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: edition.cnn.com, bbc.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia