Novinka z Japonska: Plienky, ktoré majú radi deti

Novinka z Japonska: Plienky,
Ilustračné foto
Zdroj: foto: drogerka.sk
2018-03-18 00:30:05 |

Viete, ktorý kus oblečenia je najdôležitejší pre dieťa do 1 roka? Ak ste v duchu povedali plienka, tak ste mali pravdu.

V súčasnosti trh ponúka množstvo druhov plienok, až je z toho človek veľakrát zmätený. Hlavne, keď chce skĺbiť kvalitu, cenu a materiál s tým, aby bolo dieťa spokojné. Ak nevyberiete správnu plienku, tak sa dieťatko necíti komfortne, obsah z nej môže pretekať alebo sa môže na jeho pokožke vytvoriť nepekné začervenanie, vyrážky či zapareniny. Treba si v prvom rade uvedomiť, že pokožka bábätka, hlavne u novorodenca, je veľmi citlivá.

Alfou a omegou je preto čítanie obalov, kde zistíte všetky potrebné informácie a aj krajinu pôvodu. Nemusíte mať tak strach, že sa zopakuje vlaňajšok, kedy na Slovensku i v susednom Česku prepukol plienkový škandál.

Záchrana z Japonska

Nielen v zámorí, ale aj u nás sa rozšíril nový trend, ktorý prichádza z Japonska. V krajine vychádzajúceho slnka sú oveľa prísnejšie štandardy ako v krajinách Európskej únie. Japonské zákazníčky sú náročnejšie a kladú väčší dôraz nielen na kvalitu, ale aj ekológiu. „Na tento dopyt zareagoval aj slovenský trh. U nás dostať napríklad plienky Moony Air Fit, ktoré sú vyrobené z buničiny a netkanej textílie. Nenájdete v nich žiadne formaldehydy, ftaláty, zlúčeniny chlóru či parfumov, ktoré môžu vyvolať nepríjemné reakcie na pokožke na dieťaťka, hovorí Zuzana Hoštáková z Drogerka.sk.

Zdravie je prvoradé

Okrem toho ich hrúbka je 3 milimetre, prispôsobia sa telu a majú absorpčný prúžok, ktorý vám oznámi, že je potrebné bábätko prebaliť. Veľkým plusom je špeciálny výrez pre pupok, aby sa zabránilo jeho podráždeniu a tým sa uľahčilo jeho hojenie. Z časového hľadiska  japonské plienky vydržia až 12 hodín, vďaka čomu budete mať pokojný spánok vy a aj vaše bábätko. 

Prečítajte si tiež:

Takto si doma vyrobíte vlhčené obrúsky bez chémie

Plienkový detektív: Všetko o problémoch s plienkami

Fotogaléria


Foto: drogerka.sk, Unsplash.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia