Ušetrite! Týchto 8 vecí pre bábätko vážne nepotrebujete

Ušetrite! Týchto 8 vecí
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-01 13:30:26 |

Čakáte bábätko? Už sa neviete dočkať, nakupujete výbavičku a ste presvedčení, že všetko, čo vám v obchode s detským tovarom ponúknu, potrebujete?

Omyl. Verte, že gro vecí, ktoré sa vám predavačky snažia predať, nebudete potrebovať ani vy, ani vaše dieťa. Budú to zbytočne vyhodené peniaze. Týchto osem vecí nekupujte a radšej si peniaze užite ináč.

1. Aplikácia na čas dojčenia

Aplikácia, ktorá vám umožní zaznamenať, kedy a ako dlho dieťatko jedlo a dokonca vás upozorní, že sa blíži ďalšie kŕmenie. Poznačí aj časy prebaľovania a kúpania. Skvelý vynález. No v skutočnosti je život s novorodencami vyčerpávajúci a náročný, že nebudete mať čas a hlavne vás ani nenapadne aplikáciu spustiť. Keď bude vaše dieťa hladné, verte, že vám to dá hlasno najavo.

2. Ohrievač fľašiek

Nemíňajte peniaze na ohrievač fľašiek. Je drahý a zaberá veľa priestoru na kuchynskej linke. Napustite väčšiu šálku vriacou vodou a postavte fľašu do nej. Je to rovnako účinné a ušetríte na elektrike.

3. Prístroj na prípravu detského jedla

Ďalšia mašinka, ktorá veľa stojí a zbytočne zaberá priestor. Investujte radšej do kvalitnej zeleniny a ovocia. Naparte ju nad hrncom, popučte vidličkou, alebo pomixujte.

4. Podbradníky

Snažíte sa do potomka dostať polievku? Garantujeme, že o chvíľu bude podbradník celý premočený a budete musieť dieťa prezliecť. Rovnakú službu poskytne aj obyčajná plienka. Ak trváte na podbradníku, investujte do takého, ktorý má plastovú podšívku.

5. Ohrievač mokrých utierok

Dobre počujete! Aj takáto vymoženosť sa už dá kúpiť. Zbytočne vyhodené peniaze. Keď vytiahnete utierku z ohrievača, takmer okamžite bude mať izbovú teplotu, čiže sa v ničom nebude líšiť od tých v normálnom balení.

6. Sterilizátor fliaš

Toto je v celku dobrá vec, ak nedojčíte a dieťatko kŕmite fľaškou a za deň použijete niekoľko. No rovnakú službu spraví aj väčší hrniec s vodou. Vložte do neho fľašky, nechajte vodu zovrieť a nechajte variť 5 až 10 minút.

7. Drahé novorodenecké oblečenie a topánky

Dojčatá sú neustále ufúľané a zo všetkého vyrastajú v priebehu pár týždňov. Značkové oblečenie je preto zbytočná investícia. A úprimne? Deťom je srdečne jedno, čo majú na sebe.

8. Stolček na vyloženie nôh pri dojčení

Má pomôcť mamičkám pri dojčení cítiť sa pohodlnejšie. V skutočnosti je to kus nábytku, o ktorý sa budete potkýňať a bude zavadzať. Ak si budete chcieť vyložiť nohy, použite taburet alebo si ich dajte na stôl.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Odučte dieťa od fľašky: Máme pre vás 8 tipov

Rebríček pôrodníc: Rodili ste v jednej z najlepších?

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia