15 vecí, ktoré vás môžu prekvapiť pri sexe po pôrode

15 vecí, ktoré vás
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2016-09-26 00:30:47 |

Ak ste porodili prirodzene a bez komplikácií, k sexu sa môžete vrátiť po šestonedelí. Pripravte sa však na to, že pohlavný styk po pôrode bude horší než prvý sex v živote vôbec.

Psychika po pôrode robí svoje

Síce je jasné, že nie ste už panna - bábätko je toho solídnym dôkazom, no pri opätovnom telesnom zbližovaní s partnerom sa vám môžu triasť kolená. Koniec koncov, len nedávno vám „odtiaľ“ vyšiel celý človiečik a aj keď to stálo za to, pri predstave bolesti, ktorú ste prežili, môžete cítiť pred pohlavným stykom paniku. Ak nie ste na klasický sex psychicky pripravená, porozprávajte sa o tom s partnerom a choďte na to pomalšie.

Sex sa vám nevojde do denného programu

Zladiť svoj život so životom bábätka, ktoré vás bezvýhradne potrebuje, nie je jednoduché. Popri tom, ako musíte byť novému členovi rodiny k dispozícii 24 hodín sedem dní v týždni, snažiť sa byť oddýchnutá, aby ste mali dostatok mlieka, stíhať navariť, oprať, prípadne trochu upratať a ešte aj odpovedať na gratulácie rodiny a známych, na sex vám jednoducho nemusí zostať takmer žiadny čas a ani chuť. Namiesto telesnej rozkoše budete pravdepodobne túžiť po výdatnom spánku a chvíľke pokoja.

Opačný extrém – budete mať chuť na sex stále

Kým niektoré maminy na sex dosť dlho po pôrode ani nepomyslia, iné sú plné energie a spokojnosti vďaka tomu, že zrazu dokážu chodiť hore po schodoch bez zadýchania, ich vlasy ešte nikdy neboli také nádherné husté, prsia naliate mliekom sú väčšie ako kedykoľvek predtým... Táto kombinácia z nich robí sexuálnych vampírov a predtým striedme ženy zrazu prežívajú najsexi obdobie života. Užite si to, no nezabudnite pri tom na drobčeka spiaceho v postieľke. Ockovia, máte sa na čo tešiť!

Dojčenie nie je antikoncepcia

Hovorí sa síce, že dojčiace ženy by nemali otehotnieť, ale... to, že nemáte menštruáciu neznamená, že nemáte ovulácia a ste na sto percent pred otehotnením chránená. Ak nie ste pripravená na to, že medzi vašimi deťmi bude minimálny vekový rozostup, radšej neriskujte a pri pohlavnom styku používajte ochranu.

Vaše telo je po pôrode krásne, no vy tomu neveríte

Mnohé čerstvé maminy majú z telesných radovánok zlý pocit najmä preto, lebo nie sú spokojné so svojim telom. Koža na bruchu je ochabnutá a zostali ešte aj nejaké tie kilá navyše. Darmo vás manžel presviedča, že ste nádherná, keď vy sama to tak necítite... Skúste mu veriť. Ste krásna, magická, matka jeho dieťaťa. Ak je vaša súčasná aktuálna schránka tou jedinou prekážkou, tak jednoducho zhasnite!

Nadšenie pri sexe možno budete musieť predstierať

Kým predtým vám stačil pohľad na milovaného partnera a boli ste vzrušená, pri všetkých materinských starostiach a zodpovednosti za dieťatko budete asi po pôrode potrebovať viac presviedčania. Vaše myšlienky už nie sú iba pri partnerovi a jeho úžasnom tele, ale máte ich rozlietané kade-tade. Skúste sa však uvoľniť, doprajte si maznanie a vychutnajte si človeka, vďaka ktorému máte doma o poklad navyše. Ak to inak nejde, troška predstierania nadšenia nikomu neublíži.

Chuť na sex neraz „zabije“ plač bábätka

Zmierte sa s tým. Určite sa to stane aj vám, že keď si už konečne nájdete na partnera čas a tešíte sa na intímnosti, presne v tej chvíli sa ozve plač vášho drobčeka. Aj keď veľmi dobre viete, že sa mu nič nestane, aj keď ho necháte poplakať si 10 minút, zatiaľ čo vy by ste si mohli vychutnať horúce chvíľky s partnerom, nepôjde to. Materské pudy patria k najsilnejším na svete a je zbytočné s nimi bojovať. Choďte radšej upokojiť bábätko a a to druhé skúste zase nabudúce...

Občas si budete musieť zahryznúť do jazyka

Otcovia to majú obvykle predsa len jednoduchšie a povedzme si rovno, že ich chuť na sex býva omnoho častejšia ako u mám, ktoré celé dni a noci skáču okolo bábätka. Výčitky typu ako ste deväť mesiacov trpeli v tehotenstve nevoľnosťami, zápchou, kŕčovými žilami a kadejakými inými neduhmi, že od pôrodu ste sa poriadne nevyspali a stále máte plné ruky práce, sú kontraproduktívne. Partner to vie, ale nijako to nesúvisí s tým, že má chuť na sex s vami. Buďte silná a aj keď máte chuť vykričať mu všetko možné, nerobte to. Uvidíte, zmení sa to. Koniec koncov, buďte rada, že má o vás záujem a snaží sa. Radšej doma ako v cudzej posteli, čo poviete?

Určite sa dostanete do formy, len to chce čas

Len ťažko otvoríte nejaký časopis, z ktorého na vás nevyskočí ďalšia z celebrít v bikinách, ktorá už hodinu po pôrode mala späť svoj osí pás, ploché brucho, nádherné nohy a samozrejme úžasné prsia. Fotky, na ktorých vyvádza v morských vlnách so svojim čerstvo narodeným bábätkom a milujúci svalnatý darca spermií ju pri tom šantivo búcha po pevnom zadku uterákom, pri čom sa všetci veselo chichocú a špliechajú, vás môžu privádzať do zúrivosti. Vy sedíte doma vo froté župane s papučkami v tvare chlpatých ružových zajačikov a šplechot počujete tak akurát z práčky, ktorú ste dnes zapli už po tretíkrát... Kašlite na to. Aj vy sa budete smiať a vyvádzať s partnerom ako čerstvo zaľúbení milenci, no chvíľu si počkáte. Samozrejme, dostať sa opäť do formy bude chcieť od vás nejakú tú námahu, no závisťou a nervozitou sa k nej nedopracujete. Buďte pozitívna.

Partner môže náhle stratiť záujem o sex

Nie je to pravidlo, no niektorých mužov desí predstava, že „to“ robia s niekoho mamou. Zdá sa vám to pritiahnuté za vlasy? Je to naozaj pravda. Ak aj váš manžel patrí k tejto skupine mužov, máme pre vás dobrú správu – nie je to trvalé.  Buďte jemná a zvádzajte ho, dajte si dráždivú spodnú bielizeň, ponúknite mu nejaký ten drink  a podobne, aby vás znovu obsadil do úlohy sexi partnerky, nielen mamy. Kým si to v hlave usporiada, nechajte sa ním aspoň rozmaznávať, lebo jeho nechuť sexovať nijako nesúvisí s tým, že by vás nemiloval. 

Budete veľmi citlivá na svoje prsia

Toto je jeden z najkrutejších žartov prírody – dojčiacej žene dopraje tie najúžasnejšie vyzerajúce prsia a potom na ne nalepí nápis Dotýkať sa zakázané. Muž, ktorý sa ich dotkne, niekedy riskuje päsťou do pažeráka od ich nositeľky. Nárok majú iba bábätká, ktoré ešte nevedia čítať a tak netušia, že robia niečo zakázané.  Ak to s vašou citlivosťou nie je až také zlé a rada sa s partnerom o svoje nádherné prsia podelíte, pár prvých mesiacov, kým sú naliate mliekom, nebude mať z nich asi to pravé erotické potešenie. Jedine, že by ho vzrušovalo mlieko vytekajúce z bradaviek, ale to je už asi na inú tému... Zmierte sa s tým, nepotrvá to večne.

„Tam dole“ vás čaká iný pocit

Po tom, keď sa pozriete na hlavu svojho bábätka, pripomeniete si ako prišlo na svet a budete presvedčená, že na vašich najintímnejších miestach museli vzniknúť  nenapraviteľné škody. Ak vás to upokojí, vagína je od prírody navrhnutá tak, aby sa po pôrode rýchlo dostala do pôvodného stavu. Nič to však nemení na fakte, že mnohé ženy cítia, akoby ju mali omnoho voľnejšiu alebo naopak, akoby sa opäť stali pannami. Obidve skupiny však majú jednu vec spoločnú – väčšina si začala poriadny sex užívať až po pôrode, tak sa máte na čo tešiť...

Lubrikačný gél bude na istý čas vašim najlepším priateľom

Popôrodné hormóny robia s telom ženy svoje a nie sú vždy práve láskavé. Nízka hladina estrogénu má na svedomí extrémne sucho „tam dole.“ Verte tomu, že nie ste frigidná, je to prirodzené a normálne. Najlepší spôsob, ako sa s tým vyrovnať, je vsadiť na istý čas na lubrikačné gély, ktoré vám pomôžu v sexuálnom živote po pôrode. Hormóny sa po čase dostanú do normálu a všetko bude tak ako predtým.

Dokážete mať pohlavný styk aj pri dieťati

Malé roztomilé bábätká sú také bezmocné a bezbranné, že ich jednoducho mamy musia mať pri sebe pod dohľadom aspoň v prvých mesiacoch po pôrode. Znamená to obvykle, že ak si chcete užiť príjemný sex v pokoji, jednoducho sa na intímnosti vrhnete v izbe, kde drobček spí. Nerobte si žiadne starosti, bábätko také veci nevníma  a vy si môžete aj v jeho prítomnosti užiť krásne chvíle s partnerom.

Zistíte, že ocko je najsexi práve pri bábätku

Kto by si pomyslel, že pohľad na malú osôbku uloženú na hrudi statného muža (aj keď ten pritom sleduje nejaký športový prenos v televízii), môže byť taký vzrušujúci? Chlap nikdy nebude vyzerať taký veľký, silný, mužný a zbožňujúci, ako keď prvýkrát drží v náručí svoje bábätko. Ste rodina. Na ženy, ktoré zvyčajne túžia po emocionálne spojení pred tým, než príde k sexu, to môže pôsobiť ako to najúčinnejšie afrodiziakum.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: ivillage.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia