Toto bábätko malo riadne adrenalínový štart do života

Toto bábätko malo riadne
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Instagram/Raelin Scurry
2017-08-31 00:30:50 |

Tak tomu sa hovorí rýchly a nezvyčajný pôrod! Na Američanku Raelin Scurry (29) prišli kontrakcie v 29. týždni tehotenstva. Neverila, že už vážne začala rodiť.

Kontrakcie dostala Raelin v aute, keď išla do nemocnice. Pôvodne myslela, že ide o tzv. „poslíčkov“, no čoskoro pochopila, že sa mýli. Keď začali byť kontrakcie stále silnejšie a pravidelné, volala rýchlo záchranku. Pre veľké bolesti nebola schopná jasne vysvetliť kde je a čo sa deje. Čím ďalej, tým jej bolo jasnejšie, že drobčeka privedie na svet v aute.  

Nezostávalo nič iné, len sa pustiť do boja. „Podala som telefón snúbencovi. Dala som si dole nohavice a keď som si tam siahla, bola som si istá, že cítim hlavičku,“ opísala pre The Independent.  „Zatlačila som jediný raz a môj zázračný chlapček bol na svete,“ hovorí teraz už s úsmevom. Okrem toho, že Raelin rodila v 29. týždni, výnimočné bolo aj to, že synček, ktorého pomenovali rodičia EJ, prišiel na svet v plodovom vaku.

„Keď som sa pozrela dolu, uvedomila som si, že je celý obalený plodovým vakom. Dispčer zo záchranky nám poradil, aby sme radšej zastali, než sa ponáhľali do pôrodnice,“ dodala. Prípady, keď sa bábätko narodí v plodovom vaku, sú veľmi ojedinelé. Šanca, že sa tak stane, je 1:80 000.

(Z malého bračeka má veľkú radosť aj staršia sestra.)

Malý EJ je teda riadne výnimočným chlapčiatkom. Je to veľký bojovník a aj keď sa narodil 11 týždňov pred termínom s hmotnosťou 1,38 kilogramu a musel byť umiestnený v inkubátore, rýchlo napreduje.

Držíme mu palce, nech čo najskôr dobehne rovesníkov. 

Prečítajte si tiež:

Toto by ste mali vedieť pred tým, než porodíte

Spoznajte najmladšiu mamu svete. Jej vek vám vyrazí dych

Fotogaléria


Foto: Instagram/Raelin Scurry
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia