Zdvojnásobte šance na otehotnenie jednoduchým tipom!

Zdvojnásobte šance na otehotnenie
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-08-11 00:30:00 |

Snažíte sa o dieťa a stále nič? Viete, že je dôležité psychické nastavenie a taktiež dodržiavate zdravý životný štýl. Kde môže byť chyba? Odpoveďou je spánok.

Ak máte krátky a nekvalitný spánok a zakaždým sa zobudíte s veľkými kruhmi pod očami, nečudujte sa, prečo máte problém splodiť dieťa. Hoci sa potreba spánku neustále zdôrazňuje a jeho priaznivé účinky na ľudské zdravie sú nespochybniteľné, stále je mnohými podceňovaný. Chyba!

Vplyv na hormóny

Opäť je tu ďalší dôkaz, ako je spánok dôležitý. Podľa jednej štúdie by viac odpočinku mohlo zdvojnásobiť šance ženy na otehotnenie, ako sa uvádza na thesun.co.uk. Vedci tvrdia, že spánok, ktorý trvá osem hodín, zvyšuje plodnosť vyvážením hormónov a znižovaním stresu. Jednoducho povedané, ovplyvňuje hladiny niektorých hormónov, ktoré pôsobia na plodnosť. Pravdepodobnosť počatia je u párov, ktoré sa snažia o dieťatko a majú pravidelne dlhý a kvalitný spánok, zvýšená až o 91%.

„Ak chcete otehotnieť, spite ako králi! Doprajte si kvalitný nočný spánok a ráno a počas obeda si užívajte intímne chvíľky s partnerom,“ radí odborník na spánok Neil Stanley.

Prišli na to vedci v Indii na základe výskumu, súčasťou ktorého bol prieskum 200 žien liečených metódou IVF. Štyridsaťštyri percent z tých, ktoré spali osem hodín denne, otehotnelo, ako ukázali údaje predložené Európskej spoločnosti pre ľudskú reprodukciu a embryológiu. Len dvadsaťtri percent žien, ktoré si v noci dopriali odpočinok najviac 6 hodín, počalo dieťa.


TIP: Desať najčastejších chýb, ktoré robíme pri snahe otehotnieť

 


 

Problém vo svete

Približne jeden zo šiestich britských párov má problémy s otehotnením. Tie sa však netýkajú len Veľkej Británie, ale ide o globálny problém, s ktorým zápasí mnoho nešťastných párov. Odborníci dvíhajú varovný prst a upozorňujú, že rady, súvisiace so spánkom, sa týkajú všetkých – nielen pacientov, podstupujúcich liečbu neplodnosti metódou IVF.

Profesorka Geeta Nargundová z kliniky Create fertility dodala na záver: „Dostatok spánku prospieva hormonálnej rovnováhe.“

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia