Nedarí sa vám otehotnieť? Možno za to môžu mužove slipy!

Nedarí sa vám otehotnieť?
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2019-06-18 14:36:53 |

Muži, ktorí nosia priliehavé slipy, majú dvakrát väčšiu pravdepodobnosť, že ich spermie nie sú dobré.

Ženy, ktoré chcú zvýšiť šancu na bábätko, by si mali nájsť muža, ktorý uprednostňuje voľnejšiu bielizeň a má menej ako 40 rokov.  Tí, ktorí nosia tesnú bielizeň, majú dokázateľne nekvalitnejšie spermie ako tí, ktorí uprednostňujú boxerky alebo trenírky.

„Urobili sme štúdiu s 2500 mladými mužmi a mysleli sme si, že najväčším problémom bude fajčenie a konzumácia alkoholu. Prekvapujúco sme zistili, že najväčším rizikovým faktorom je tesná bielizeň,“ hovorí hlavný autor štúdie Pacey Cheltenham. „Muži, ktorí nosia tesné slipy majú až dvaapolkrát vyššiu pravdepodobnosť, že ich spermie sú menej kvalitné než spermie tých, ktorí nosia boxerky,“ zdôraznil.

I keď mužom sa spermie produkujú počas celého života, ich kvalita po štyridsiatke klesá. „Charlie Chaplin mal  72, keď počal jedenáste dieťa so svojou štvrtou ženou. No v takýchto prípadoch ide skôr o výnimky,“ konštatuje Cheltenham. Starší muži sú menej plodní a je väčšia pravdepodobnosť, že ich deti budú trpieť takými poruchami, ako sú schizofrénia, autizmus, Downov syndróm či malý vzrast. Všeobecne zdravotný stav detí starších otcov je horší ako zdravie detí mladších otcov.

Takže, milé dámy, ak chcete mať bábätko, starším mužom v slipoch sa vyhýbajte. Ako radia vedci, tadiaľto cesta nevedie...

Prečtajte si tiež:

Biologické hodiny: Ani v tomto veku sa nemusíte ešte stresovať

Mladí muži sú dnes na tom horšie ako štyridsiatnici

 


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia