Túžite otehotnieť? Svoje urobí aj správne zvolený lubrikant

Túžite otehotnieť? Svoje urobí
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-03-11 16:35:00 |

Mnoho párov sa v dnešnej dobe stretáva s problémami spojenými s prirodzeným otehotnením. Stres s tým spojený robí často z milovania utrpenie.

Za neplodnosť môže často súčasný spôsob života spojený s množstvom stresu, zlou životosprávou, nedostatkom pohybu, ako aj so znečisteným životným prostredím. Za normálnych okolností by žena mala otehotnieť zhruba do roka od začiatku skúšania.

Obvykle však znervóznieme už po 3 až 6 mesiacoch, keď sa nám bábätko nedarí počať. Páry sa dostávajú do stresu, majú výčitky a napätie si vyberá svoju daň. U žien je to najmä vaginálna suchosť sprevádzaná pocitom pálenia či svrbenia. Pravdepodobnosť otehotnenia sa tým ešte znižuje. Partneri teda zvyčajne siahnu po klasickom lubrikačnom géli. Čo však nie je všeobecne známe, je fakt, že konvenčné lubrikačné gély samotnému otehotneniu bránia. Konzervačné látky môžu väčšinu spermií zahubiť alebo výrazne skrátiť ich životnosť. Lubrikačné gély tiež negatívne ovplyvňujú pohyblivosť spermií. 

Ak chcete pravdepodobnosť počatia zvýšiť, vhodnejšie je siahnuť po niektorom zo špeciálnych gélov Na našom trhu nájdete napríklad Ritex Kinderwunsch lubrikant pre plánované otehotnenie. Medzi jeho hlavné benefity patrí úplná absencia konzervačných látok. Jeho pH je totožné s pH vagíny v plodných dňoch ženy. 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Pochybujete o otcovstve? Zistite pravdu! Vyjde vás to na 250 eur

Mladí muži sú dnes na tom horšie ako štyridsiatnici

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia