Otehotniete pri rannom sexe skôr?

Otehotniete pri rannom sexe
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-12-27 00:30:00 |

Muži majú vraj ráno viac spermií ako večer. Mnohé páry snažiace sa o bábo preto vsádzajú na ranný sex. Ak to obidvom vyhovuje, pokračujte v tom. Na otehotnenie to však vplyv nemá.

Aj keď niektoré štúdie tvrdia, že muž má v ranných hodinách vyšší počet spermií ako večer, rozdiely sú také minimálne, že to šancu otehotnieť nemôže ovplyvniť. „Povedzme, že váš partner ich má večer 87 000 000 a ráno 88 000 000. Na prvý pohľad sa to môže zdať veľa, no reálne to nič nemení. Koniec koncov, záleží len na jednom plavcovi, aby urobil dobre svoju prácu,“ hovorí expertka na plodnosť Serena Chen. Po jej slovách si možno vydýchli nočné sovy, ktorým ranný sex nie je po chuti.

Ak naozaj chcete, aby ste svoje šance na otehotnenie zvýšili, načasujte si pohlavný styk blízko k ovulácii. U žien s typickým 28-dňovým cyklom je plodné obdobie asi od 10 do 17 dňa cyklu. Podľa expertky pri aspoň dvoch sexuálnych stykoch počas týchto dní by sa malo plodným párom podariť splodiť bábätko.

Poznať svoj menštruačný cyklus je síce dôležité, ale rovnako dôležité je uvoľniť sa a sex si užívať. Často je pes zakopaný práve v psychike upnutej na enormnú snahu otehotnieť. Ak budete uvoľnenejšia, tým sú vaše šance na otehotnenie vyššie. Pokojne zabudnite na plodné a neplodné dni, neprerátavajte ich donekonečna, ale jednoducho majte sex kedykoľvek sa vám zachce – vo dne, v noci, ráno či večer.

 
 

Ale predsa len ešte jedna štúdia. Viete, kedy sú vraj mužské spermie najkvalitnejšie? Podľa izraelských vedcov práve v zime a na jar. Takže, ak sa o bábätko pokúšate práve teraz, máte veľkú šancu otehotnieť.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: babycenter.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia