Známa slovenská cukrárka pripravila dezert v spoločnosti svojho bábätka: Vyskúšajte jej VÝBORNÚ nepečenú dobrotu!

Zdroj: Instagram/veronikabusova
Veronika Bušová, ktorá si originálnymi receptami získala srdcia mnohých milovníkov sladkostí, je aj čerstvou dvojnásobnou maminou. A hoci má okolo bábätka určite čo robiť, stále si vie nájsť čas aj na robenie dezertov.
Svoju vášeň pre cukrárske umenie pretavila do úspešného podnikania, pričom jej prácu milujú aj ľudia na Instagrame, kde ju sleduje takmer 73 000 fanúšikov. Veronika Bušová pravidelne zdieľa video recepty, tipy na pečenie a inšpirácie pre domácich cukrárov.
V súkromnom živote je Veronika hrdou mamou dvoch dcér. Staršia Ninka je školáčka a mladšia Marína Helena sa narodila iba v januári. Malá bábika robí mamine veľkú radosť a dopraje jej aj priestor, aby sa mohla aspoň sčasti stále venovať práci. 37-ročná tvár Kuchyne Lidla teraz fanúšikom ukázala, ako prípravu dezertu, konkrétne nepečeného ovocného trifle, zvláda v spoločnosti svojho zlatíčka spokojne ležkajúceho v kresielku.
Potrebné ingrediencie
Na krém
200g bielej čokolády
100 ml smotany na šľahanie
400 ml smotany na šľahanie
500 g mascarpone
Na malinovú omáčku
200 g mrazených malín
100 ml mlieka
Na dokončenie
1 Balenie dlhých cukrárenských piškót
500 g jahôd
200 g malín
200 g černíc
120 g čučoriedok
2 marakuje
2 figy
Postup
Čokoládu roztopíme spolu so šľahačkou v mikrovlnke (2 minúty) alebo vo vodnom kúpeli. Rozmiešame na hladkú a lesklú ganache. Mascarpone vyšľaháme so zvyšnou šľahačkou do polotuha a zapracujeme vlažnú ganche. Rýchlo prešľaháme a máme hotový krém. Mrazené maliny rozmixujeme s mliekom. Do misky vrstvíme krém a cukrárske piškóty, ktoré bohato zalievame malinami. Medzi vrstvy ukladáme očistené a nakrájané ovocie. Navrch dáme aj zopár fíg a dužinu z jednej marakuje. Tú druhú nakrájame na mesiačiky a ozdobíme ňou dezert. Trifle necháme odležať v chladničke do druhého dňa, aby sa chute prepojili, krém stuhol a piškóty zmäkli.