Nemáte NERVY na zložité recepty? Kvetka Horváthová ODPORÚČA túto sladkú dobrotu!

Kvetka Horváthová
Kvetka Horváthová
Zdroj: Instagram/telerano, kvetkah
2024-09-15 15:00:00 |

Poznáte to, keď chuť na sladký dezert je silná, no sily a energie na prípravu sú už menšie? Moderátorka Kvetka Horváthová má pre vás riešenie v podobe slivkových ružičiek.

Kvetka Horváthová sa pred televíznymi kamerami pohybuje už viac ako polovicu svojho života. V roku 1995 začínala ako 18-ročná v mládežníckom magazíne Crn crn a o rok neskôr už hviezdila ako moderátorka relácie Teleráno, kde pôsobí dodnes. Kto však Kvetku pozná aj zo sociálnych sietí, vie, že by sa nestratila ani v programe o varení.

Blondínkinou doménou sú dezerty. Najnovším receptom Kvetka potešila všetky gazdinky, ktoré milujú sladké, no zároveň nemajú nervy na to, aby sa zamotávali v zložitých receptoch. Reč je o slivkových ružičkách z lístkového cesta.

Potrebné ingrediencie na 6 - 7 ks ružičiek

1 ks lístkového cesta (275 g)

5 - 6 ks sliviek

Škorica + cukor (vanilkový alebo kryštálový)

Postup

Slivky si nakrájajte na tenučké plátky. Lístkové cesto rozkrájajte po šírke na 6 - 7 častí a posypte cukrom. Na spodnú časť každého plátu poukladajte slivky a prekryte vrchnou časťou. Následne celý pásik zrolujte, z čoho vám vznikne krásna ružička. Všetky ružičky poukladajte na plech, Kvetka využila ten na muffiny, a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov po dobu približne 25 minút. Na záver dozdobte práškovým cukrom. Dobrú chuť!


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/kvetkah

Ďalšie články

Varenie a recepty

Feminity

Zdravie

Diskusia