Nemáte NERVY na zložité recepty? Kvetka Horváthová ODPORÚČA túto sladkú dobrotu!
Zdroj: Instagram/telerano, kvetkah
Poznáte to, keď chuť na sladký dezert je silná, no sily a energie na prípravu sú už menšie? Moderátorka Kvetka Horváthová má pre vás riešenie v podobe slivkových ružičiek.
Kvetka Horváthová sa pred televíznymi kamerami pohybuje už viac ako polovicu svojho života. V roku 1995 začínala ako 18-ročná v mládežníckom magazíne Crn crn a o rok neskôr už hviezdila ako moderátorka relácie Teleráno, kde pôsobí dodnes. Kto však Kvetku pozná aj zo sociálnych sietí, vie, že by sa nestratila ani v programe o varení.
Blondínkinou doménou sú dezerty. Najnovším receptom Kvetka potešila všetky gazdinky, ktoré milujú sladké, no zároveň nemajú nervy na to, aby sa zamotávali v zložitých receptoch. Reč je o slivkových ružičkách z lístkového cesta.
Potrebné ingrediencie na 6 - 7 ks ružičiek
1 ks lístkového cesta (275 g)
5 - 6 ks sliviek
Škorica + cukor (vanilkový alebo kryštálový)
Postup
Slivky si nakrájajte na tenučké plátky. Lístkové cesto rozkrájajte po šírke na 6 - 7 častí a posypte cukrom. Na spodnú časť každého plátu poukladajte slivky a prekryte vrchnou časťou. Následne celý pásik zrolujte, z čoho vám vznikne krásna ružička. Všetky ružičky poukladajte na plech, Kvetka využila ten na muffiny, a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov po dobu približne 25 minút. Na záver dozdobte práškovým cukrom. Dobrú chuť!