Známa moderátorka prekvapila FOTOGRAFIOU! TOTO skutočne urobila ona? Vyskúšaj to aj ty

Zdroj: Instagram/miriam.kalisova
Mnoho ľudí si počas leta pripravuje z ovocia a zeleniny vlastné výrobky, ktoré potom používa počas celého roka. Miriam Kalisová má už za sebou výrobu jahodového džemu, tu je jej recept!
Na obrazovkách TV Markíza seriózna moderátorka Televíznych novín či relácie Reflex, v súkromí šikovná gazdinka, ktorá nemá problém pripraviť pre seba a svojich najbližších naozaj čokoľvek.
V špajze Miriam Kalisovej by ste našli aj viacero domácich produktov, ku ktorým najnvošie do poličky pribudol fantastický džem. Plavovláska ho nazvala jahodová láska s vanilkou a mätou a prezradila, že ho používa napríklad do jahodových muffinov namiesto cukru.
Potrebné ingrediencie
1kg čerstvých jahôd
500 g cukru
1/2 čl mletej bourbon vanilky
1 zväzok čerstvej mäty
1 Gelfix Extra od Dr. Oetker
Postup
Jahody umyte a nakrájajte na malé kúsky. Dajte do hrnca, nech pustia trošku šťavy, a pridajte vanilku a zväzok mäty. V miske si zatiaľ zmiešajte 2 pl cukru s balíčkom Gelfixu Extra od Dr. Oetker. Zmes pridajte k jahodám a minútku nechajte pobublávať. Potom rozmixujte, ale bez mäty, tú na chvíľu vyberte. Následne ju vráťte naspäť a 5 minút ešte povarte.
Odstavte a uvareným džemom postupne naplňte sterilné poháriky. ,,Zavrieme vyvarenými viečkami a aj keď s produktami Dr. Oetker netreba sterilizovať, ja ich dávam zo zvyku na plech s vodou na 4 minútky do rúry vyhriatej na 200°C. Necháme vychladnúť a užívame si leto aj v zime,” napísala k svojmu video receptu Mirka, ktorá nezvykne robiť veľké dávky. Do spomínanej zimy je preto často nevydržia.