Žilina: Žiaci stredných odborných škôl súťažili v oblasti v rámci BOZP

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: Gettyimages
2023-06-08 18:30:00 |

Tento štvrtok prebiehalo testovanie vedomostí z oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP) na celoštátnej súťaži v Žiline. Ktorých žiakov sa to týkalo?

 Žiaci z 13 stredných odborných škôl (SOŠ) si vo štvrtok otestujú znalosti z oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP) na celoštátnej súťaži v Žiline. Podľa hovorkyne Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Martiny Nemethovej prispieva súťaž, ktorú organizuje Integrovaný odborový zväz (IOZ), k výchovno-vzdelávacej a praktickej príprave mladých ľudí na budúce povolanie.
        Na 48. ročníku súťaže preveria žiakov v priestoroch SOŠ stavebnej otázky zo všeobecných predpisov na zabezpečenie BOZP a praktické simulované situácie. Cieľom súťaže je prevencia pred nežiaducimi udalosťami na pracoviskách, osvojenie si vedomostí z oblasti BOZP a súvisiacich predpisov, vštepovanie zásad ochrany vlastného zdravia aj zdravia kolegov v pracovnom procese a uplatňovanie získaných teoretických vedomostí v praxi, respektíve v zamestnaní po ukončení štúdia, informoval IOZ.
        Na základe výsledkov organizátor vyhlási prvé tri najlepšie stavebné školy v súčinnosti so Zväzom stavebných podnikateľov Slovenska, prvých troch najúspešnejších jednotlivcov a prvé tri školy v absolútnom poradí. V záujme objektívneho posudzovania znalostí súťažiacich je porota zložená z odborníkov, aktívne činných v oblasti BOZP, doplnil IOZ.
        Pripomenul, že od 37. ročníka súťaže oslovuje okrem SOŠ v odvetví stavebníctva aj školy technického zamerania, automobilového priemyslu, polytechnického sektora, obchodu a služieb a lesníctva.


Autor: © Zoznam/zk
Zdroj: TASR

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia