Snažím sa, no neviem nájsť toho pravého. Podarí sa mi to niekedy?

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: GettyImages
2023-06-06 18:30:00 |

Som tri roky rozvedená a posledný rok som konečne schopná hľadať si nového partnera. Moja dcéra má už deväť rokov, chodí tancovať, má svoj okruh kamarátov a ja sa cítim čoraz viac sama. Skúšala som aj inzeráty, aj som absolvovala nejaké rande, ale stále nič.

Pred pár týždňami som stretla Romana. Spočiatku to aj vyzeralo, že by to mohol byť ten „on“, ale napokon ma čakalo len ďalšie sklamanie. Keď prišiel asi na tretie rande, cítila som v jeho dychu pivo. Priznal, že si občas zájde s kamarátmi na jedno-dve. Doma mu je samému smutno a s kamarátmi si má vždy čo povedať. Priznal sa tiež, že si k tomu pivu dá aj cigaretku, hoci inak nefajčí.

Mňa to tak zasiahlo, že keď ma chcel na rozlúčku objať, tak som sa mimovoľne odtiahla. Ja jednoducho nemôžem mať chlapa, čo pije a fajčí! Doma som si aj poplakala, lebo Roman je inak fakt super muž a mne je ľúto, že sa náš vzťah zrejme skončí skôr, než sa vôbec začal.

„Obávam sa, že hľadáte dokonalého muža, ktorý by spĺňal všetky vaše predstavy o tom správnom partnerovi,“ pridáva svoj názor odborná koučka Soňa Faková. „Ale –ruku na srdce – ste taká dokonalá vy, že stopercentne spĺňate jeho predstavy?

Mám pocit, že vôbec nerátate s tým, že sa v partnerskom vzťahu môžete obaja zmeniť, že keď sa necháte ovplyvniť, tak objavíte v sebe ešte mnoho iných farieb, než ste mali doteraz. Nerátate s tým, že sa vo vzťahu s najväčšou pravdepodobnosťou budú meniť aj vaše doterajšie hodnoty a že možno ani to pivo, ani tá cigareta už pre Romana nebudú nič znamenať. A že možno aj vy zmeníte to, čo sa jemu nepáči na vás. Nie preto, že to od vás bude vyžadovať, ale preto, že vám to jednoducho bude stáť za to.

Spýtali ste sa ho, prečo vlastne na to pivo chodí a čo mu tá cigareta nahrádza? Možno by ste sa dozvedeli, že na pivo chodí vlastne preto, že sú preňho dôležité vzťahy a to pivko je len súčasť toho, aby ich vôbec mohol mať. Možno by ste sa dozvedeli, že cigareta mu len pomáha zahnať samotu... A možno by ste sa dozvedeli niečo úplne iné.

V každom prípade – ak chcete Romana, alebo hocikoho iného, viac spoznať, musíte sa viac pýtať, viac sa oňho zaujímať a nie ho odsúdiť preto, lebo nespĺňa vaše predstavy. Ak budete takto fungovať ďalej, je veľmi pravdepodobné, že si ani žiadneho partnera nenájdete. Na každom totiž s najväčšou pravdepodobnosťou nájdete niečo, čo je v rozpore s vašou predstavou.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia